Foto: Aangeleverd

Culemborg kleurt rooskleurig met affiches

  •   keer gelezen

CULEMBORG • In de eerste dagen van januari kan de stad een oppepper gebruiken. De Roos van Culemborg deelt op grote schaal affiches uit met als tekst ‘2022 ROOSKLEURIG’ . 


Een slimme lay-out ondersteunt de boodschap. Op honderden ramen in Culemborg zijn ze inmiddels te vinden. Is het een najagen van een droom, een teken van hoop of de verkondiging van een zekerheid? Waarschijnlijk een combinatie. Het zijn vrolijke signalen als winterakonietjes die de kop boven de sneeuw uitsteken. Het lijflied van de Roos is dan ook het onsterfelijke gelijknamige nummer van Bette Midler. 

Diep onder de sneeuw is de roos verborgen maar de bloei komt eraan. Opmerkelijk is de verspreiding van het Culemborgse affiche over heel Nederland. Meer dan duizend affiches hebben hun weg over het land en zelfs over de hele wereld gevonden. In Culemborg is Markt 36 opvallend: van de door de corona gesloten pop-up winkel Roos&Tomey is elk raam opgesierd. Zelf ook een affiche in januari voor het raam? Bij boekhandel Tomey (Markt 8) zijn ze gratis af te halen.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten