Afbeelding
Foto: Aangeleverd

HEMA Culemborg werkt graag met jongeren

5 jan, 10:08 Algemeen 424 keer gelezen

CULEMBORG • Hub Rivierenland werkt samen met regionale bedrijven om jongeren te inspireren bij de oriëntatie op hun toekomstkeuzes. HEMA Culemborg is één van deze ondernemingen die jongeren een belangrijke doelgroep vindt voor arbeidsmarktcommunicatie. 

Daarom deed filiaalmanager Davy Luking vorig schooljaar ook al enthousiast mee aan de VIP experience, een persoonlijke ‘kijkje in de keuken’ voor geïnteresseerde leerlingen. Ook wilde hij meedoen aan de beroepenmarkt waarbij het bedrijfsleven zich aan middelbare scholieren presenteert. Vanwege de coronamaatregelen heeft deze echter in het afgelopen twee jaar niet kunnen plaatsvinden. Tijd voor kleinschalige, coronaproof programma’s om de jongeren te blijven motiveren.

HEMA Culemborg werkt met ongeveer 35 medewerkers, waarvan de helft werkt naast zijn of haar studie. “We hebben hulpkrachten tussen 14 en 62 jaar en zoeken altijd naar een gezonde balans. Onze missie is om midden in de maatschappij te staan en het leven leuker te maken, zowel met onze producten en diensten als met onze werkgeverschap.” vertelt Davy Luking. “Ik zeg altijd, wees maar een OEN, en dat staat bij ons voor Open, Eerlijk en Neutraal. Plezier op de werkvloer en verbondenheid vinden we belangrijk. Samen winnen we.” 

HEMA Culemborg investeert in de nieuwe generatie en wil telkens de juiste begeleiding bieden. “We maken voor iedereen een persoonlijk ontwikkelingsplan waar leren centraal staat. We kunnen ook veel van elkaar leren. De jongeren brengen enthousiasme, energie en variatie in het team en tegelijk leren ze hier verantwoordelijkheid nemen. We voeren dan ook graag het gesprek met hen en niet met de ouders. We reiken tools aan om zaken zelf te doen en te regelen.” aldus Davy Luking. “De jeugd heeft de toekomst, laten we ze vooral betrekken en reflecteren. Hun frisse blik is tevens een kans om opnieuw naar onszelf te kijken en onszelf continu te ontwikkelen.”

Een VIP experience beleven bij HEMA Culemborg? Dat kan via een afspraak bij Hub Rivierenland. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.hubrivierenland.nl

Een ander kleinschalig programma van Hub Rivierenland is ‘Hub je toekomst!’ elke maandagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur in het HubKwartier (Varkensmarkt 14 Culemborg).

Elke week zit er een ander professional klaar voor een inloopspreekuur waarbij leerlingen en studenten allerlei vragen en dillema’s op tafel kunnen leggen om een stap verder te komen bij het maken van hun toekomstkeuzes.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote ravage op A15 bij Meteren na botsing, twee gewonden met spoed naar ziekenhuis 112 14 aug, 06:43
Afbeelding
Waterpret in Culemborgse binnenstad Algemeen 13 aug, 16:30
Afbeelding
Dwarsfluitactiviteiten bij Kunsteducatie Culemborg Cultuur 12 aug, 11:47
Afbeelding
Renske en Rosie zamelen 764,40 euro in voor kinderziekenhuis Algemeen 12 aug, 09:26
Afbeelding
Waterschap Rivierenland komt met beregeningsverbod in de Betuwe, uitzondering voor beregenen appels Algemeen 10 aug, 13:48
Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00