Ondanks het verbod werd genoeg afval gevonden.
Ondanks het verbod werd genoeg afval gevonden. Foto: aangeleverd

Nieuwjaars-cleanup Partij voor de Dieren geslaagd

3 jan, 12:30 Algemeen 286 keer gelezen

CULEMBORG • Leden van de Partij voor de Dieren kwamen op Nieuwjaarsdag bij elkaar om afval op te ruimen. Ondanks het vuurwerkverbod hebben zij nog genoeg vuurwerkafval gevonden.

Net als vorig jaar gold in Nederland, dus ook in Culemborg, een vuurwerkverbod. Desondanks heeft de Partij voor de Dieren toch nog voldoende vuurwerkafval teruggevonden. Niet alleen op straat, maar ook in de struiken en in het water.
De hoeveelheden verpakkingsmateriaal van etenswaren en lege blikjes en mondkapjes behaalde tijdens deze schoonmaakactie een record. Aan het eind van dit jaar wordt er ook statiegeld op blikjes ingevoerd. De Partij voor de Dieren hoopt dat de blikjes snel zullen verdwijnen uit de straten en de natuur in de stad.

Opgeblazen prullenbakken
Myra van der Velde, lijsttrekker Partij voor de Dieren Culemborg, vertelt: “We hebben dit keer maar liefst acht vuilniszakken vol weten te krijgen. Ook zijn we drie opgeblazen prullenbakken tegengekomen, door het vuurwerk. Dit soort vandalisme hoeven we niet te accepteren als normaal. Wij zullen in de gemeenteraad pleiten voor een totaal vuurwerkverbod in Culemborg. Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die niet alleen de lucht, maar ook de grond en het water ernstig kunnen vervuilen. Daarom is het belangrijk dit zo snel mogelijk uit de natuur te verwijderen.”

Meehelpen
Voor wie ook een keer wil helpen; de Partij voor de Dieren organiseert al jaren regelmatig schoonmaakacties in en rond de binnenstad van Culemborg. Dit om de biodiversiteit, de natuur en het dierenwelzijn in de Lekstad te waarborgen. Wie je ook een keer wil aansluiten, kan een mailtje sturen naar culemborg@partijvoordedieren.nl.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote ravage op A15 bij Meteren na botsing, twee gewonden met spoed naar ziekenhuis 112 14 aug, 06:43
Afbeelding
Waterpret in Culemborgse binnenstad Algemeen 13 aug, 16:30
Afbeelding
Dwarsfluitactiviteiten bij Kunsteducatie Culemborg Cultuur 12 aug, 11:47
Afbeelding
Renske en Rosie zamelen 764,40 euro in voor kinderziekenhuis Algemeen 12 aug, 09:26
Afbeelding
Waterschap Rivierenland komt met beregeningsverbod in de Betuwe, uitzondering voor beregenen appels Algemeen 10 aug, 13:48
Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00