• Focus’07 zaterdag overhandigt de cheque ter waarde van € 265,- aan Ria van Stichting Voedselgroep Culemborg.
• Focus’07 zaterdag overhandigt de cheque ter waarde van € 265,- aan Ria van Stichting Voedselgroep Culemborg. (Foto: Focus'07)

Focus’07 selectie steunt Stichting Voedselgroep Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Net voor Kerst heeft de Focus’07 zaterdag selectie een “cheque” aan Stichting Voedselgroep Culemborg overhandigd ter waarde van 265 euro. Dit bedrag is ingezameld door de spelers aangevuld met bijdrages van sponsoren en bestuur. “Wij hopen dat dit een beetje helpt bij het mooie werk van Stichting Voedselgroep Culemborg en dat hiermee meer Culemborgse gezinnen kunnen genieten van de Feestdagen.”Stichting Voedselgroep Culemborg heeft als doel gezinnen te ondersteunen die het financieel zwaar hebben maar vaak tussen wal en schip vallen. Met het geld wat zij wekelijks overhouden om boodschappen van te doen, vallen ze soms net boven de norm van de Voedselbank. Zij worden daar dus niet toegelaten. De Stichting Voedselgroep Culemborg hanteert een iets soepeler toelatingsbeleid. Daardoor kan zij deze gezinnen soms wel helpen met het verkrijgen van de wekelijkse boodschappen. Het streven is cliënten iedere week op dinsdagavond een gevarieerd en gezond voedselpakket te kunnen aanbieden. Zo wordt hun matig gevulde portemonnee ontzien.

Balsponsoring
De zaterdagselectie van voetbalclub Focus’07 uit Culemborg probeert iedere thuiswedstrijd een sponsor voor de wedstrijdbal te vinden. Het sponsorgeld gaat normaal gesproken voor een deel naar de club en voor een deel naar de selectie die daar teamactiviteiten van betaalt. De donkere december dagen hebben het team doen besluiten om deze sponsoring voor één keer om te draaien. Tijdens de laatste wedstrijd voor kerst is er dan ook geld ingezameld om de Stichting Voedselgroep Culemborg te helpen en onder de aandacht te brengen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten