• Focus’07 zaterdag overhandigt de cheque ter waarde van € 265,- aan Ria van Stichting Voedselgroep Culemborg.
• Focus’07 zaterdag overhandigt de cheque ter waarde van € 265,- aan Ria van Stichting Voedselgroep Culemborg. Foto: Focus'07

Focus’07 selectie steunt Stichting Voedselgroep Culemborg

25 dec, 14:33 Algemeen 315 keer gelezen

CULEMBORG • Net voor Kerst heeft de Focus’07 zaterdag selectie een “cheque” aan Stichting Voedselgroep Culemborg overhandigd ter waarde van 265 euro. Dit bedrag is ingezameld door de spelers aangevuld met bijdrages van sponsoren en bestuur. “Wij hopen dat dit een beetje helpt bij het mooie werk van Stichting Voedselgroep Culemborg en dat hiermee meer Culemborgse gezinnen kunnen genieten van de Feestdagen.”


Stichting Voedselgroep Culemborg heeft als doel gezinnen te ondersteunen die het financieel zwaar hebben maar vaak tussen wal en schip vallen. Met het geld wat zij wekelijks overhouden om boodschappen van te doen, vallen ze soms net boven de norm van de Voedselbank. Zij worden daar dus niet toegelaten. De Stichting Voedselgroep Culemborg hanteert een iets soepeler toelatingsbeleid. Daardoor kan zij deze gezinnen soms wel helpen met het verkrijgen van de wekelijkse boodschappen. Het streven is cliënten iedere week op dinsdagavond een gevarieerd en gezond voedselpakket te kunnen aanbieden. Zo wordt hun matig gevulde portemonnee ontzien.

Balsponsoring
De zaterdagselectie van voetbalclub Focus’07 uit Culemborg probeert iedere thuiswedstrijd een sponsor voor de wedstrijdbal te vinden. Het sponsorgeld gaat normaal gesproken voor een deel naar de club en voor een deel naar de selectie die daar teamactiviteiten van betaalt. De donkere december dagen hebben het team doen besluiten om deze sponsoring voor één keer om te draaien. Tijdens de laatste wedstrijd voor kerst is er dan ook geld ingezameld om de Stichting Voedselgroep Culemborg te helpen en onder de aandacht te brengen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote ravage op A15 bij Meteren na botsing, twee gewonden met spoed naar ziekenhuis 112 14 aug, 06:43
Afbeelding
Waterpret in Culemborgse binnenstad Algemeen 13 aug, 16:30
Afbeelding
Dwarsfluitactiviteiten bij Kunsteducatie Culemborg Cultuur 12 aug, 11:47
Afbeelding
Renske en Rosie zamelen 764,40 euro in voor kinderziekenhuis Algemeen 12 aug, 09:26
Afbeelding
Waterschap Rivierenland komt met beregeningsverbod in de Betuwe, uitzondering voor beregenen appels Algemeen 10 aug, 13:48
Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00