• De cheque wordt door de vier initiatiefnemers overhandigd aan een afgevaardigde van Alzheimer Nederland
• De cheque wordt door de vier initiatiefnemers overhandigd aan een afgevaardigde van Alzheimer Nederland Foto: aangeleverd

KWC haalt 6500 euro op voor Alzheimer Nederland

25 dec, 09:59 Algemeen 145 keer gelezen

CULEMBORG • De actie voor Alzheimer Nederland heeft op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg circa 6500 euro opgebracht. Het bedrag is donderdag overhandigd aan een vertegenwoordiger van de landelijke organisatie.

De actieweek werd dit jaar georganiseerd door V6-leerlingen Bente, Pien, Iris en Loek. 

Het werd door de omstandigheden overigens wel een enorm aangepaste Actieweek, maar ondanks alles is de moraal hoog gebleven en is er veel inzet getoond. 

Feestelijke ruimte
Afgelopen maandagochtend hebben de leerlingen samen met de crew de overblijfruimte van het KWC omgetoverd tot een feestelijke, met kerslichtjes versierde ruimte. Vier dagen lang heeft er in beide pauzes een grote verkoop plaatsgevonden. Er werden broodjes knakworst, pannenkoeken, chocomel, frisdrank en lootjes voor een medewerkersloterij verkocht. Ook konden er liedjes aangevraagd worden.

Voor elk aangevraagd liedje sponsorde het bedrijf HSB Identification uit Haaften een bedrag. De Rabobank sponsorde 500 euro, het bedrijf Simac uit Eindhoven 250 euro. Daarnaast kreeg de actie geld van trouwe lokale sponsoren. 

“Natuurlijk was dit niet de Actieweek met de opbrengst waar we op gehoopt hadden”, zeggen de leerlingen in een reactie. “Toch is na vier beperkte actiedagen een bedrag van circa 6.500 euro opgehaald! We hadden natuurlijk op veel meer gehoopt en gerekend, maar zijn achteraf erg trots op wat wij samen met onze crew, medeleerlingen van het KWC, hebben bereikt.”

Er kan tot 10 januari nog steeds geld worden gedoneerd via deze link: https://inzamelacties.inactievooralzheimer.nl/team/kwc-actieweek-2021.. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote ravage op A15 bij Meteren na botsing, twee gewonden met spoed naar ziekenhuis 112 14 aug, 06:43
Afbeelding
Waterpret in Culemborgse binnenstad Algemeen 13 aug, 16:30
Afbeelding
Dwarsfluitactiviteiten bij Kunsteducatie Culemborg Cultuur 12 aug, 11:47
Afbeelding
Renske en Rosie zamelen 764,40 euro in voor kinderziekenhuis Algemeen 12 aug, 09:26
Afbeelding
Waterschap Rivierenland komt met beregeningsverbod in de Betuwe, uitzondering voor beregenen appels Algemeen 10 aug, 13:48
Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00