<p>&bull; Jennifer Hoogland feliciteert Daat van Koevorden.&nbsp;</p>

• Jennifer Hoogland feliciteert Daat van Koevorden. 

(Foto: Karin van de Kar)

De Interculturele Vrouwen Culemborg blij met gulle gave Daat van Koevorden

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De Interculturele Vrouwen Culemborg (DIVC) hebben Daat van Koevorden bedankt voor haar hartverwarmende schenking. 


“We waren blij verrast dat mevrouw Van Koevorden ons heeft uitgekozen voor een schenking”, zegt voorzitter Jennifer Hoogland. 

Eerder dit jaar had Daat aan pastor Frank gevraagd naar een passende organisatie gevraagd in Culemborg om een schenking te doen. Medio november ontving DIVC een mail waarin stond dat wij waren aangewezen als stichting met een Culemborgs doel die werkt met vrouwen uit alle culturen. Hoogland: “We waren verbaasd en tegelijk ook blij verrast met deze actie die werd geïnitieerd door twee voor ons onbekenden. Vanaf 21 november tot en met 22 december waren acht schilderijen te zien in de raamvitrine aan de Tollenstraat 35 in Culemborg. Op dag één was er al een schilderij verkocht! Op 22 december waren het er drie.”

De opbrengst van deze drie verkochte schilderijen is geschonken aan Stichting DIVC. “Mooi om in de korte ontmoeting met Daat te horen hoe zij Culemborg een warm hart toedraagt. Een bescheiden vrouw van 87 jaar die nog vol in het leven staat en prachtige schilderijen maakt.”

Het contact met Daat zal hier niet stoppen, beloofd Jennifer. “We hopen haar nog jaren te betrekken bij wat we met de stichting doen. En haar in de komende tijd in veilige en warme omstandigheden langer te spreken, want ze heeft veel te vertellen.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten