Foto: Niroworld

Lokale partij CulemborgCentraal gaat verder onder de naam Culemborgs Belang

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De politieke partij CulemborgCentraal gaat door onder een andere naam: Culemborgs Belang. Culemborg Centraal is sinds 2014 actief in de gemeenteraad. 


“Reden voor deze ommezwaai is dat de leden en het nieuwe bestuur af wilden van een probleem dat zich vier jaar geleden voordeed”, zegt partijleider Machid el Boustati toe. “Culemborg Centraal was toen gedwongen om zonder naamsvermelding mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen – heel onplezierig en ook heel verwarrend.”

Om te voorkomen dat dit probleem zich herhaalt, hebben de nieuwe leden en vrijwilligers besloten om een nieuw begin te maken, met een volledig nieuwe naam en met een vernieuwende koers. Deze koers zal blijken in de eerste week van januari, als het partijprogramma van Culemborgs Belang bekendgemaakt wordt. 

Het bestuur van Culemborgs Belang heeft met het bekendmaken van de nieuwe partijnaam bewust gewacht tot 21 december om te voorkomen dat de oude naam opnieuw door anderen gebruikt zou kunnen worden. “Twintig december is de deadline om een partij op te geven bij de centrale kiescommissie. Daarna is het niet meer mogelijk om een partij aan te melden voor de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus El Boustati. 

In de tweede week van januari wordt de kieslijst van de nieuwe partij gepresenteerd. “Iedereen die interesse heeft in het raadswerk en de doelstellingen van Culemborgs Belang deelt kan zich aanmelden via het e-mailadres

culemborgsbelang@outlook.com

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten