Raad van Bestuur Ziekenhuis ontvangt vers fruit als dank voor hun hulp bij het vaccineren van Santé Partners medewerkers
Raad van Bestuur Ziekenhuis ontvangt vers fruit als dank voor hun hulp bij het vaccineren van Santé Partners medewerkers Foto: karin kramer

Zorgorganisatie Santé Partners geeft zelf boosterprik

Algemeen 639 keer gelezen

TIEL • Ruim 2000 boosterprikken zetten in enkele dagen. Een enorme klus om het zelf te organiseren maar dankzij de hulp van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en medewerking van de GGD gaat het zorgorganisatie Santé Partners lukken.

“Dat we er alles aan willen doen om onze medewerkers zo snel mogelijk de boostervaccinatie te kunnen geven, is voor ons glashelder. Maar het zelf daadwerkelijk organiseren, dat is nog een heel ander verhaal. Het animo onder onze collega’s om mee te helpen met prikken was enorm maar de uitdaging zat hem voornamelijk in de voorzieningen die nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een goede locatie, koelkasten en het klaarmaken van de vaccins”, zegt Herman Wegerif, hoofd boostercampagne bij Santé Partners.

“Het hoofdkantoor van Santé Partners en het ziekenhuis staan vlak naast elkaar, de goede contacten waren er natuurlijk altijd al. Tijdens een van de corona-overleggen bood het ziekenhuis spontaan aan of ze ons konden helpen. Samen hebben we binnen een paar dagen enorm veel werk verzet. In totaal kunnen we circa 2000 collega’s een boostervaccinatie aanbieden op de locatie van het ziekenhuis.”

En dat is nodig, aldus Anne-Marie Laeven, voorzitter Raad van Bestuur van Santé Partners. “Ook bij ons is het coronaverzuim ontzettend hoog. Daarnaast krijgen we meer complexe zorgvragen vanuit het ziekenhuis en de huisartsen. Binnen de organisatie wordt daarom al regelmatig gesproken over ‘code donkergrijs’. Op sommige plekken is het lastig de zorg te leveren zoals we dat graag willen. Ook het overnemen van nieuwe cliënten uit de ziekenhuizen, of het voorkomen van een opname door de inzet van de wijkverpleging staat onder druk. Daarom gaat de boosterprik  ons echt helpen. Iedere dag telt. Het beschermt onze medewerkers die gezond blijven en dus inzetbaar blijven. En dat is natuurlijk het beste voor onze client en de doorstroming in de keten. We zijn enorm trots dat we dit met hulp van het ziekenhuis en de GGD voor elkaar hebben gekregen.”

“We kunnen alleen samen deze crisisperiode doorkomen”, aldus Marc Hendriks voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland. “Goede instroom, doorstroom en uitstroom van patiënten vraagt om samenwerking tussen verschillende zorginstellingen. De boosterprik is een cruciaal middel om onze zorgmedewerkers te beschermen, zodat zij niet uitvallen maar de zorg die we zo graag willen geven ook kunnen blijven geven. Dat vraagt dat we als zorgpartners elkaar helpen. We hebben als ziekenhuis het afgelopen jaar al ervaring opgedaan met vaccineren, die ervaring delen we graag met onze partners in de zorg. Natuurlijk is het even een hoop geregel. We zijn dan ook trots op onze medewerkers die dit zo snel voor elkaar hebben gekregen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we ook in Rivierenland met heel veel zorgpartners samenwerken om de regio gezonder te maken.”

eerste prik wordt gezet door en voor collega Santé Partners (STMR/Vitras)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Yassin DagDag.(PvdA)
Steun voor amendement PvdA: Kwetsbare mensen worden ontzien tijdens bezuinigingen Nieuws 19 apr, 07:27
Foto moment na het optreden, altijd succes!
Culemborgers dansers Oriënt vermaken Japanse toeristen Nieuws 19 apr, 07:00
Werk van Kim Verschoor
Vergankelijkheid? Bekijk de kunst op Werk aan het Spoel Nieuws 18 apr, 10:21
• Annet van den Oord (links) en Roger Klaassen (rechts) organiseren het 'Teken je eigen reisdagboek'.
Iets persoonlijks? Teken een eigen reisdagboek met Annet van den Oord en Roger Klaassen Nieuws 18 apr, 07:00
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Culemborg in gesprek Nieuws 17 apr, 21:17
Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 17 apr, 15:00
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 17 apr, 12:00
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 17 apr, 11:00