Foto: Aangeleverd

KWC Actieweek 2021 steunt de strijd tegen dementie

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De KWC Actieweek (ooit begonnen als KWC Serious Request) is dit jaar voor alweer de twaalfde keer. 


In de week van 20 tot 24 december organiseren de eindexamenleerlingen Bente, Iris, Loek en Pien voor hun profielwerkstuk tal van activiteiten op school om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Alzheimer Nederland. Daarmee steunt KWC de strijd tegen dementie. Het team wordt bijgestaan door een enthousiaste crew van medeleerlingen.

Dit is een6 week vol activiteiten, muziek en lekkere hapjes voor leerlingen en docenten. Velen noemen dit de leukste week van het jaar op het KWC. In 2020 eindigde de Actieweek door de coronamaatregelen helaas vroegtijdig; enorm spijtig voor het team dat er maanden werk in had gestopt. Toch zamelden zij voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht (kinderoncologie) een prachtig bedrag in. Dit jaar kan deze, als is dat ook nu weer met beperkingen, de Actieweek wel goeddeels doorgaan.

De KWC Actieweek 2021 gaat nog officieel van start maar er kunnen al donaties worden gedaan. De leerlingen hebben een eigen pagina gekregen op de website van Alzheimer Nederland waarop iedereen die dit belangrijk doel wil steunen geld kan doneren: https://inzamelacties.inactievooralzheimer.nl/team/kwc-actieweek-2021. En de enthousiaste groep KWC’ers is natuurlijk ook te volgen via TikTok en Instagram: @kwcactieweek en Facebook: KWC Actieweek. Aan het eind van de actieweek wordt bekend gemaakt hoeveel geld er is ingezameld.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten