Badminton Club Culemborg.
Badminton Club Culemborg. Foto: Aangeleverd

BC Culemborg tegen wil en dank aan kop

1 dec, 13:22 Algemeen 128 keer gelezen

CULEMBORG • Rick Paap (63) is in naam trainer van Badminton Club Culemborg, maar eigenlijk trainen de spelers van Heren 1 zichzelf. Ze spelen onderlinge partijtjes om fit en in het ritme te blijven. Dat mag dan weinig ambitieus klinken. Ze staan echter wel aan kop van de tweede divisie met acht punten voorsprong op nummer twee. 

Die koppositie is wel een ‘dingetje’. “Promoveren naar de eerste divisie is leuk, maar de vraag is of we er de spelers voor hebben,” vraagt de trainer zich hardop af. “Natuurlijk willen we iedere wedstrijd winnen en is promoveren volgens de wetten van de sport de bedoeling. Het verschil in niveau met de eerste divisie en de tweede waarin we nu uitkomen is nogal groot. Dan moeten we ons beraden op de vraag of versterkingen nodig zijn.” De gemiddelde leeftijd van de spelers van BC Culemborg is vijftig jaar. Die zitten voor het overgrote deel aan hun plafond. De eerste divisie vraagt meer tactiek, techniek en snelheid van de spelers. Bovendien is uitkomen in de eerste divisie ook kostbaarder. “Daarnaast is het ook weinig aanlokkelijk om ieder keer met 8-0 te verliezen,” vindt de trainer. “Dat is heel frustrerend. En je biedt je tegenstander ook weinig weerstand.” De teams die al een afvaardiging hebben in de eerste divisie kunnen niet doorstromen. “Dat maakt het ook weer een beetje lastig om te blijven hangen in de tweede divisie.” De volgende wedstrijd treft BC Culemborg Amersfoort. “Dat is de eerste returnwedstrijd. Thuis hebben we gewonnen, maar nu hebben zij het thuisvoordeel. De belijning, shuttles de eigen ambiance strekt de tegensander tot voordeel, maar we denken dat een kleine winst mogelijk is.” Voor het zover is speelt Rick nog effe een WK. Gewoon tussendoor in Spanje. Hij komt uit in de categorie 60+’ers in drie toernooien: single, dubbel en mix. Hij heeft geen verwachtingen, zegt hij. “Ik ga wel voor de medailles. We hebben een vervelende periode achter de rug met al die coronatoestanden. De voorbereiding is verre van optimaal geweest. De grote landen geven ook acte de présence: Denemarken, China en Indonesië zijn er allemaal bij.”

Arno voor de Poorte

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote ravage op A15 bij Meteren na botsing, twee gewonden met spoed naar ziekenhuis 112 14 aug, 06:43
Afbeelding
Waterpret in Culemborgse binnenstad Algemeen 13 aug, 16:30
Afbeelding
Dwarsfluitactiviteiten bij Kunsteducatie Culemborg Cultuur 12 aug, 11:47
Afbeelding
Renske en Rosie zamelen 764,40 euro in voor kinderziekenhuis Algemeen 12 aug, 09:26
Afbeelding
Waterschap Rivierenland komt met beregeningsverbod in de Betuwe, uitzondering voor beregenen appels Algemeen 10 aug, 13:48
Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00