De stoel op de Sintauto
De stoel op de Sintauto (Foto: T Gommans)

Sinterklaas rijdt door Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De route van Sinterklaas is bekend. De start is op zaterdag 27 november rond 11 uur. Het vertrek is via de Wethouder Schoutenweg – Weidsteeg – Thijsselaan – en daar linksaf naar Linneauslaan, daar is Sinterklaas rond 11.00 uur.


Op de Linneauslaan aan het einde naar rechts naar de Thijsselaan. Vanaf de Thijsselaan  - oversteken bij de Weidsteeg naar de Beukeboom. Vanaf de Beukeboom vervolgens naar de Noteboom. (rond 11.30 uur).

Aan het einde van de Noteboom rechtsaf naar de Eikeboom. Dan rechtsaf naar Oranje Nassaulaan. Bij het einde van de Oranje Nassaulaan naar de Lange Dreef. De Lange Dreef door naar Anthonie van Lalainglaan. Vervolgens daar rechtsaf naar de Beatrixstraat. Aan het einde Beatrixtraat links naar de Tulpstraat. Aan het einde Tulpstraat links naar Floraliaweg. Aan het einde Floraliaweg naar rechts, naar Anthonie van Lalainglaan (rond 12.00 uur).

Daar oversteken van de Weidsteeg en direct links naar de Weidsteeg (parallel). Op de kruising met de Parklaan rechtsaf naar de Parklaan. Doorrijden tot de kruising en naar rechts, De Mozartlaan. Dan rijden naar het Chopinplein. (± 12.45 uur).

Vanuit het Chopinplein naar de Middelkoopstraat richting Parklaan. De Parklaan door naar de kruising en dan naar rechts de van Limburg Stirumstraat in. De weg wordt vervolgd en dan rechts naar de Schaepmanlaan. Vanuit de Schaepmanlaan naar de Beethovenlaan. Bij de Beethovenlaan op de rotonde rechtdoor naar Meerlaan. (rond 13.15 uur).

Vanuit de Meerlaan door naar de Sint Annakapelstraat. Aan het einde van de Sint Annakapelstraat links de Stationssingel op. Vervolgens rechts naar Triosingel. De weg wordt vervolgd vanuit de Triosingel naar de Prijssestraat.

In de Prijssestraat op de kruising links richting Het Jach en rijden dan de Markt op. (rond 13.45 uur Centrum). Vertrek Centrum, vanaf de markt. Vanuit de Markt door de Tollenstraat, Havendijk naar de Ronde Haven en dan tunnel door links naar de Otto van Reesweg. (rond 14.15 uur).

Bij de eerste weg rechtsaf naar de Eemweg. Op de Eemweg linksaf naar Amstelsingel. Vanuit de Amstelsingel links naar de Luthulisingel. Aan het einde van de Luthulissingel rechts naar de Otto van Reesweg. (rond 14.30). Op de kruising een stukje rechtdoor en dan rechts naar Oude Rekemerstraat. Aan het eind Oude Rekemerstraat rechts naar H.P. Vermeulenstraat. Daarna direct links naar de Uphof.

Vervolgens links naar Wijsenbeekweg. Vanaf de Wijsenbeekweg rechts naar Heinsiusstraat. Aan het einde rechts naar Burgemeester Schorerlaan. Aan het einde Burgemeester Schorerlaan naar links naar de Landzichtweg. (rond 15.00 uur)

Aan het einde Landzichtweg rechts naar Belle van Zuylenlaan. Dan oversteken naar de Distelvlinderlaan – en doorrijden naar de Vuurvlinderlaan. Langs de Elisabethhof en aan het einde naar rechts de Zijderupsvlinderlaan op. (rond 15.45 uur).

Rijden naar het Koopmansgildeplein. De parkeerplaatsen verlaten en rechts vervolgens op de Zijderupsvlinderlaan. De Prijsseweg oversteken naar de Beversingel. Op de kruising rechts naar de Reelaan. Aan het einde van de Reelaan linksaf naar Steenbokstraat. Aan het einde Steenbokstraat naar Hermelijnsingel linksaf. Rijden tot Ottersingel en dan links af (naar de Ottersingel) (rond 16.15).

De Prijssweg oversteken (rotonde) naar Laan van Parijsch. Bij tweede rotonde rechts naar de Waterlinieweg. Achterin naar links Gijsbert van Kaetslaan. Aan het einde links naar Wouter Uten Goyelaan. Vervolgens aan het einde weer links naar Steven van Beusichemlaan. (rond 16.45 uur).

Aan het einde naar rechts naar Redichemplaats en links naar de rotonde. Bij de rotonde naar rechts naar Waterlinieweg – dan bij de eerste weg links (water over). Over het water vervolgens linksaf naar Blokwetering. Door rijden naar Boeltjesgraaf. Dan linksaf (water over) naar Zijderupsvlinderlaan. (rond 17.15 uur).

Vanaf de Zijderupsvlinderlaan naar de rotonde en gaan dan linksaf de Wethouderweg op. Bij de rotonde rechtsaf – terug naar startpunt. 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Culemborg! Ondernemersfonds Culemborg

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten