• De 21 VVD-kandidaten bij de Vianense Poort.
• De 21 VVD-kandidaten bij de Vianense Poort. Foto: aangeleverd

VVD-lijsttrekker Han Braam trots op kandidatenlijst

Algemeen Culemborg Kiest 1.702 keer gelezen

CULEMBORG • De kandidatenlijst van de VVD Culemborg voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is bekend. Eenentwintig kandidaten staan klaar om het liberale geluid van de VVD te laten klinken in de Culemborgse gemeenteraad.

Lijsttrekker Han Braam is trots: “Met vol vertrouwen ga ik met deze kandidaten de campagne in. Dit team van VVD Culemborg bestaat uit meerdere ervaren kandidaten die al de nodige politieke kilometers hebben afgelegd, aangevuld én versterkt met nieuwkomers met een frisse en vernieuwende inbreng. Bijzonder ook dat het vooral mensen zijn die bij zoveel Culemborgse initiatieven betrokken zijn en die opstaan voor 1SterkCulemborg.“

Hoe de lijst tot stand kwam
Een onafhankelijke commissie heeft gesprekken gevoerd met alle kandidaten en advies uitgebracht aan het bestuur. Het bestuur heeft op basis van dit advies de voorlopige kandidatenlijst opgesteld. Deze is voorgelegd aan de ledenvergadering. De leden hebben de doorslaggevende stem en hebben de lijst definitief vastgesteld.

Bestuursvoorzitter Ralph Michels kijkt met een goed gevoel terug op de totstandkoming van de lijst: “De kandidaten konden vrijuit met de leden van de onafhankelijke commissie praten over hun ambities en de rol die zij voor zichzelf zien binnen de VVD. Het advies dat wij vervolgens als bestuur kregen, gaf ons een goed inzicht in de vaardigheden en ambities van de kandidaten. We hebben een mooie kandidatenlijst!”.

Han Braam
Raadsleden Han Braam en Margriet Kuijer willen hun inzet voor Culemborg in de volgende raadsperiode graag voortzetten. Zij voeren als nummer 1 en 2 de lijst aan. Recent hebben zij mede het initiatief genomen voor een gemeentelijke bijdrage voor de nieuwbouw van het Hospice.

Ook zetten zij zich in voor meer betaalbare woningen in de komende nieuwbouwprojecten, voor langere openingstijden van terrassen bij zomerweer, voor de restauratie van het Carillon, voor ‘Vrijheid en Veteranen’, voor aandacht voor de borden bij het Culemborgs fruit, maar ook voor een passende erkenning van de graven van de 1e generatie Molukse KNIL-veteranen. In de nieuwe raadsperiode zullen zij namens VVD Culemborg wederom aandacht vragen voor een fietsenstalling in de binnenstad, afschaffing van de hondenbelasting en het laag houden van de lokale kosten.

Lijstduwer
Raadslid Kees de Raad, al jaren een bekend gezicht in de Culemborgse gemeenteraad, zal na deze raadsperiode niet terugkeren in de raad. Hij blijft op de achtergrond betrokken bij de fractie en is de lijstduwer. Actieve raadscommissieleden Roger van Asselt, Conny van Rooij, Jasper van Everdingen, Heinrich van Doorn en Niels Schot staan in de top tien van de lijst, aangevuld met nieuwkomers Marion van der Werf, Ralph Sap en Geronimo Saija.

De volledige kandidatenlijst ziet: 

1. Han Braam, 2. Margriet Kuijer, 3. Roger van Asselt, 4. Conny van Rooij, 5. Jasper van Everdingen, 6. Heinrich van Doorn, 7. Marion van der Werf, 8. Niels Schot, 9. Ralph Sap, 10. Geronimo Saija, 11. Caroline van Zomeren, 12. Elisabeth Le Belle, 13. Jan-Peter Roefs, 14. Alwin Driessen, 15. Gerlof Dijkstra, 16. Tim Schuurman, 17. Marcel van Dord, 18. Ralph Michels, 19. Bastiaan Starink, 20. Jan van Hoof, 21. Kees de Raad. 

Meer informatie op www.1sterkculemborg.nl.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 21 uur geleden
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 22 uur geleden
• Arjan Pothuizen is de oprichter van Stichting Onderzoeksbureau Old Cold Cases Culemborg.
Arjan Pothuizen heeft een passie voor onopgeloste moorden Nieuws 17 apr, 07:00
• Overhandiging Groene Krokodil op de atletiekbaan van Statina, met v.l.n.r. Marco van Zandwijk, Bert van Oostrum en wethouder Mischa Peters.
CDA-enquête: 'Eén op de drie sportclubs loopt tegen de grenzen van hun kunnen aan.' Sport 16 apr, 22:59
Afbeelding
Botsing tussen twee auto's op de Erasmusweg/Rolweg in Culemborg 112 16 apr, 21:15
Afbeelding
Culemborgse Volksdansgroep Oriënt danst voor vijftigste keer voor Japanse toeristen Nieuws 16 apr, 20:18
Afbeelding
Ovenbrand in pand aan de Culemborgse Lange Havendijk 112 16 apr, 20:06
Afbeelding
Europese topkandidaat komt naar Culemborg Nieuws 16 apr, 15:43