Links op de foto Jolanda Althuis, rechts Gerdo van Grootheest.
Links op de foto Jolanda Althuis, rechts Gerdo van Grootheest. Foto: Kees de Winter

Een succesvolle Dag van de Werkzoekende

Algemeen 525 keer gelezen

CULEMBORG • Afgelopen vrijdag 19 november organiseerde Stichting JobHulp Culemborg voor de derde keer de Dag van de Werkzoekende. Een dag vol inspiratie en motivatie, ontmoeting en informatie, in de Gelderlandfabriek. 

Met als thema ‘Laat JEZELF zien’ was er een interactief programma met workshops en een bedrijvenmarkt, waar werkzoekenden in gesprek konden gaan met werkgevers uit de regio.Jolanda Althuis, initiatiefneemster van Stichting JobHulp Culemborg en mede-organisator van de Dag van de Werkzoekende, deed de aftrap met een paar korte interviews met werkzoekenden en JobMaatjes. 

Daarna nam Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg, het woord en vertelde een inspirerend verhaal over hoe hij, als nieuwe burgemeester in Culemborg een paar jaar geleden, zich zichtbaar heeft gemaakt onder de Culemborgse inwoners. Met volop ruimte voor vragen, interactie en tips voor de werkzoekenden.  

Daarna gingen de bezoekers uiteen om diverse workshops te bezoeken en konden ze de tips uit de presentatie van de burgemeester direct in de praktijk toepassen door zich voor te stellen aan de aanwezige werkgevers.

 Er waren diverse lokale werkgevers aanwezig, waaronder vertegenwoordigers van FixedToday, VN Events, VOET personenvervoer, Curadomi/Lelie zorggroep, Prezzent, BSP Indoor, YESSS Electrical Nederland en BetaTech. 

Daarnaast hadden FruitMasters en Sulphurnet vacatures aangeleverd, omdat ze helaas niet zelf aanwezig konden zijn. In totaal waren er ongeveer 35 concrete en actuele vacatures, waar de werkzoekenden hun interesse kenbaar voor konden maken. 

De eerste reacties waren positief, er lijken ook matches uit voort te zijn gekomen. De eerste vervolggesprekken zijn al gepland. Hoe dan ook, we kijken terug op een hele geslaagde dag! 

Mede mogelijk gemaakt door de sponsors OranjeFonds, Gemeente Culemborg, FixedToday, Middelkoop, Pfeiffer Vacuüm en Langeveld Project Management. Volgend jaar weer! 

Belangstellenden die deze dag gemist hebben maar wel op zoek zijn naar werk, kunnen aan de slag bij de groepstraining, de JobGroep, of individuele maatwerk begeleiding middels getrainde JobMaatjes. Neem contact op via jobhulp@gmail.com Voor meer informatie, www.jobhulp.org.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00