<p>CDA fractie in gesprek op recent werkbezoek nieuwbouw Kleurrijk Wonen aan de Gelddijk&nbsp;</p>

CDA fractie in gesprek op recent werkbezoek nieuwbouw Kleurrijk Wonen aan de Gelddijk 

(Foto: aangeleverd)

Nieuwe generatie CDA-ers in startblokken voor Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Marco van Zandwijk is de lijsttrekker van het CDA Culemborg voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige CDA-fractievoorzitter in de Culemborgse raad werd maandagavond 22 november door de lokale CDA-leden unaniem gekozen tot lijstaanvoerder bij de verkiezingen op 16 maart 2022.

De volledige kandidatenlijst van het CDA Culemborg telt 12 namen. Naast lijsttrekker Marco van Zandwijk wordt de lijst gekenmerkt door een combinatie van oude en nieuwe gezichten. De lijst bevat daarnaast een grote diversiteit aan kennis en ervaring.


“Het is mooi te zien dat er een nieuwe generatie CDA-ers klaar staat om samen met mij een positieve bijdrage te leveren aan een stad die volop in beweging is. De toestroom van meerdere nieuwe leden bieden een hoopvol perspectief. Samen met hen wil ik voor de stad aan de slag op een manier die persoonlijk, eerlijk en dichtbij de mensen staat.”, aldus Marco van Zandwijk

Lijsttrekker Marco van Zandwijk
Lijsttrekker Marco van Zandwijk is 46 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. Marco is van huis uit architect en is werkzaam als adviseur bij een landelijke kennisorganisatie voor onderwijshuisvesting. Hij is de afgelopen 4 jaar raadslid geweest, heeft veel dossierkennis, met name op het gebied van duurzaamheid, onderwijshuisvesting en de energietransitie. Marco is verbindend, enthousiast en wil graag opkomen voor kwetsbare inwoners.

Net als in de afgelopen raadsperiode wil Van Zandwijk fungeren als aanspreekpunt voor alle Culemborgers. ’Veel van wat goed is in onze stad komt door vindingrijkheid en ondernemerskracht van onze inwoners. Een overheid dient dit te koesteren en aan te jagen terwijl het de kwetsbare kant van onze samenleving bescherming biedt. Dit is ook van belang bij het maken van nieuwe plannen. Te vaak wordt snel voorbijgegaan aan de mensen die met de gevolgen van de plannen te maken krijgen. Ik zie het als mijn taak om daar aandacht voor te blijven vragen.’

Nr. 2. Patrick Wanders 
Patrick Wanders is 29 jaar. Hij is strategisch adviseur Sociaal domein bij een gemeente. Patrick heeft zodoende veel kennis over het sociaal domein en is erg gemotiveerd om Culemborg een stukje verder te brengen. Het CDA is een partij waar Patrick zich al langer thuis voelt. ‘Het CDA is bij uitstek de partij die uitgaat van de kracht van de samenleving. De aankomende jaren staan ons grote uitdagingen te wachten, zoals de energietransitie. Dat vraagt niet alleen om daadkrachtig handelen, maar ook wederzijds begrip en fatsoen. Met z’n allen de schouders eronder, zij aan zij, en met respect voor de ander helpen we Culemborg vooruit.’  

Nr. 3 Jeanique Brus
Jeanique Brus is 31 jaar. Accountant, mediator en bovenal maatschappelijk betrokken. Zo heeft zij Stichting Kleine Zielen opgezet voor de ontwikkeling van tieners en jongeren middels vrijetijdsactiviteiten. Daarnaast is zij actief voor een EHBO vereniging in de regio.

Haar belangstelling voor de lokale politiek wordt gedreven door de wil iets te doen voor de medemens. Ze vindt het belangrijk dat inwoners worden gehoord. Haar financiële expertise als accountant maakt haar een uitstekende aanvulling op de fractie.

Nr. 4. Gert-Jan Koolen
Gert Jan Koolen is 58 jaar, agrarisch ondernemer en al zijn hele leven woonachtig in Culemborg. Gert-Jan kent het buitengebied als geen ander en vertegenwoordigt met verve de belangen van dit belangrijke deel van Culemborg. In de afgelopen raadsperiode was hij lid van de steunfractie.

Nr. 5. Hans Bleichrodt

Hans Bleichrodt is 78 jaar, actief vrijwilliger en oud docent op een van onze Culemborgse middelbare scholen. In de afgelopen vier raadsperiodes was hij lid van de steunfractie. Daarmee vertegenwoordigt hij binnen de fractie een schat aan kennis en ervaring.

De lijst wordt verder aangevuld met een mix van talenten. Plek 6 wordt ingevuld door Joost Goes (46), welke een groot analytisch vermogen en een schat aan juridische en communicatieve ervaring met zich meebrengt. Plek 7 wordt ingevuld door Quinten Stärk (22), student geschiedenis en heeft als geboren en getogen Culemborger veel kennis over de stad. Deze wordt opgevolgd door Gerold de Gooijer (62) recent verhuisd van Gouda naar Culemborg en verbonden aan de Nederlandse Defensie Academie waar hij o.a. onderzoek verricht naar innovatieve samenwerkingsverbanden tussen overheid en bedrijfsleven. Hierna volgt Walter Oomen (58), welke veel kennis en ervaring heeft op het gebied van watermanagement en actief is binnen het Culemborgse verenigingsleven.

Lijstduwers
Huidig raadslid Nicolien de Geus heeft al eerder aangegeven na de huidige raadsperiode niet meer door te gaan als raadslid en het stokje graag over te geven. Wel blijft zij het CDA steunen in woord en daad en staat zodoende op de kandidatenlijst als lijstduwer. Dit laatste geldt ook voor Ronald Boomhouwer en oud-wethouder Judith Ton.

Volledige kandidatenlijst
De volledige kandidatenlijst van het CDA Culemborg is als volgt:

1. Marco van Zandwijk 

2. Patrick Wanders 

3. Jeanique Brus 

4. Gert-Jan Koolen 

5. Hans Bleichrodt 

6. Joost Goes 

7. Quinten Stärk 

8. Gerold de Gooijer 

9. Walter Oomen 

10. Nicolien de Geus 

11. Ronald Boomhouwer 

12. Judith Ton 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten