Foto: aangeleverd

GroenLinks lanceert kandidatenlijst: een enthousiast team voor Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Veelbelovende kandidaten met ervaring, verschillende achtergronden en ruimte voor nieuwe inbreng. Dat is de kandidatenlijst van GroenLinks Culemborg. De leden van de partij hebben deze, samen met het verkiezingsprogramma, op 19 november vastgesteld.


Er staat een enthousiast team in de startblokken. Tim de Kroon is opnieuw lijsttrekker en Mischa Peters de nummer twee. Zij zijn ervaren raadsleden met onder andere veel kennis van het sociaal domein, cultuur en wonen. Tessa van Boesschoten, nu commissielid, is een sterke aanvulling in de kopgroep, met name op het thema werk en inkomen. Zeer welkom ook is nieuwkomer Ariadna Cruz Velis als nummer vier. Zij neemt kennis en ervaring mee over duurzaamheid, ruimtelijke ordening en verkeer.

Met trots is tweedejaars student Viktor van Eeden een van de lijstduwers van GroenLinks Culemborg; een jong talent dat de nieuwe generatie vertegenwoordigt. Viktor heeft interesse in de politiek en is actief bij Operatie Klimaat Culemborg. Hij is gedreven om zijn steentje bij te dragen aan een leefbare aarde. De andere lijstduwer is Joost Reus, nu wethouder. Hij heeft de afgelopen jaren veel bereikt. Denk aan het fiets- en wandelvriendelijker maken van Culemborg, het verder verduurzamen en vergroenen van de stad, het versterken van de lokale journalistiek en het ondersteunen van de cultuursector.

Lijsttrekker
Tim de Kroon staat bekend om zijn persoonlijke en verbindende stijl. “Wat ik het liefste doe is met bewoners, ondernemers en organisaties in gesprek gaan over hun ideeën voor onze mooie stad. En ook over de zorgen die er zijn. We willen aansluiten bij wat er leeft in Culemborg. Ik ben super blij met mijn fijne team en met ons heldere, sociale en knalgroene verkiezingsprogramma.”

Het verschil maken
Dat verkiezingsprogramma staat vol met concrete plannen. Tim is enthousiast: “We staan voor een inclusieve samenleving en een sociale stad en we pakken de klimaatcrisis eerlijk aan.” Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen werd GroenLinks de grootste partij en de komende vier jaar wil Tim graag opnieuw het verschil maken voor een sociaal en groen Culemborg. “We willen voortbouwen op de resultaten van de afgelopen jaren. Denk aan het helpen van inwoners die lastig kunnen rondkomen, meer groen in de buurt voor elke Culemborger en meer betaalbare, duurzame en passende woningen. Daarbij sta ik met mijn team voor positieve en samenwerkingsgerichte politiek. We kunnen en moeten bewoners en andere relevante partijen nog veel meer betrekken bij het maken van plannen en het oplossen van problemen. Zo helpen we onze stad vooruit.”

Andere belangrijke punten uit het verkiezingsprogramma zijn: een kansrijke toekomst voor jongeren, versterking van de cultuur, persoonsgerichte zorg, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en een circulaire en levendige stad. Het doel is een aantrekkelijke en gezonde stad om in te wonen, werken, leven en om te bezoeken. Voor iedereen, voor huidige en toekomstige generaties.

Het complete verkiezingsprogramma is vanaf medio december te vinden op de website van GroenLinks Culemborg.

Alle kandidaten

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

Tim de Kroon
Mischa Peters
Tessa van Boesschoten
Ariadna Cruz Velis
Marlon Donck
Nathalie Wink
Audrey Louise James
Trude van de Ven
Jorien Visser
Bas de Jong
Alexandra Bakker
Bart de Haan
Treja van den Heuvel
Cees van Bockel
Miranda van der Klaauw
Ab Haring
Conny de Laat
Viktor van Eeden
Joost Reus

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten