Afbeelding
Foto: aangeleverd

D66, VVD en Groen Links zetten zich in voor Hub Rivierenland

Algemeen 421 keer gelezen

CULEMBORG • Tijdens de raadsvergadering op 11 november hebben drie partijen - D66, Groen Links en VVD - een amendement ingediend voor de gemeentelijke bijdrage vanuit de programmabegroting aan Hub Rivierenland. Josefien Rooks van D66 is enthousiast over het draagvlak binnen de gemeenteraad. “Concrete invulling van verbinding tussen jongeren en arbeidsmarkt is belangrijk, zeker in deze tijden.”

Toen de partijleden van D66 de bespreking van de najaars- en programmabegroting aan het voorbereiden waren viel fractielid Huib Clarisse op dat Hub Rivierenland niet opgenomen is in de plannen van de gemeente. Dat terwijl de stichting eerder bewezen heeft geslaagde projecten te kunnen ontwikkelen en organiseren die jongeren ervaringsgericht kennis laten maken met regionale bedrijven. 

Josefien Rooks: “De kans om jongeren te inspireren door het bedrijfsleven in de regio en met name in Culemborg vinden we als D66 zeer van belang, dus we hebben technische vragen aan de raad gesteld over hoeveel middelen er uitgetrokken worden voor de verbinding tussen onderwijs en ondernemers. Dat hebben zowel Groen Links als de VVD gelijk positief ondersteund.” C

De drie partijen dienden vervolgens het amendement in met het doel om Hub Rivierenland tijdens de komende twee jaren met 50.000 euro te ondersteunen, om het werk wat ze doen voort te zetten. Het amendement is aangenomen. 

Enthousiasme spat ervan af
Josefien Rooks vindt het knap hoe jongeren afgelopen jaar deelnamen aan de projecten van de Hub. “Bij the Battle of the Boats spatte het enthousiasme eraf! En, ik vind het ook geweldig hoe ondernemers (b.v. Van Dillen Bouwgroep, Rasing Bouw en de Coöperatie van Makers red.)openstaan om met jongeren in contact te komen en samen te werken. Groot compliment dan ook voor het grote netwerk van Hub Rivierenland, want netwerken is ook het nieuwe samenwerken. Niet op je eigen eiland blijven staan, maar voortdurend openstaan en kijken waar je elkaar kunt versterken.”

Rooks ziet de bijdrage van de gemeente als stimulans voor Hub Rivierenland om door te gaan op de ingeslagen weg, om uiteindelijk financieel voldoende sterk te zijn. Want verbinding tussen jongeren en de arbeidsmarkt is en blijft cruciaal. 

Meer over Hub Rivierenland is te vinden op www.hubrivierenland.nl en via diverse sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 17 apr, 15:00
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 17 apr, 12:00
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 17 apr, 11:00
• Arjan Pothuizen is de oprichter van Stichting Onderzoeksbureau Old Cold Cases Culemborg.
Arjan Pothuizen heeft een passie voor onopgeloste moorden Nieuws 17 apr, 07:00
• Overhandiging Groene Krokodil op de atletiekbaan van Statina, met v.l.n.r. Marco van Zandwijk, Bert van Oostrum en wethouder Mischa Peters.
CDA-enquête: 'Eén op de drie sportclubs loopt tegen de grenzen van hun kunnen aan.' Sport 16 apr, 22:59
Afbeelding
Botsing tussen twee auto's op de Erasmusweg/Rolweg in Culemborg 112 16 apr, 21:15
Afbeelding
Culemborgse Volksdansgroep Oriënt danst voor vijftigste keer voor Japanse toeristen Nieuws 16 apr, 20:18
Afbeelding
Ovenbrand in pand aan de Culemborgse Lange Havendijk 112 16 apr, 20:06