• Tien kandidaten van de D66-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.
• Tien kandidaten van de D66-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Foto: Karin van der Kar

D66 Culemborg: mix van ervaren en nieuwe kandidaten

Algemeen Culemborg Kiest 1.158 keer gelezen

CULEMBORG • D66 Culemborg heeft de kandidatenlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. In totaal staan er zeventien kandidaten klaar om de partij in Culemborg te vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

“Met deze kandidaten ga ik met ontzettend veel enthousiasme de campagne in. Dit team heeft veel kwaliteit en gedrevenheid in zich”, zegt lijsttrekker Dagmar Kusters. “Die kwaliteit en gedrevenheid gaan we inzetten om de stad met alle uitdagingen waar we voor staan nog mooier, kleurrijker en krachtiger te maken.” 

Tijdelijk afdelingsvoorzitter Rard Metz: “De volgorde van de lijst is bepaald door middel van een online stemming door de leden van D66 Culemborg. Dit is een sterke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en ik ben er trots op dat deze getalenteerde mensen zich namens D66 voor de stad willen inzetten.”

Mix van ervaren en nieuwe kandidaten
Josefien Rooks (2) en Jos van Went (5) keren graag terug in de raad. Josefien is er trots op dat mede dankzij haar inspanningen een groot kunstwerk van artikel 1 van de Grondwet in de raadszaal hangt. Het is een symbool voor haar inzet voor diversiteit en toegankelijkheid. Josefien zal zich blijven inzetten voor een zorgzame, sociale en leefbare stad. Ook Jos wil graag een plek in de raad om zijn inzet op de energietransitie en biodiversiteit voort te zetten. De afgelopen periode heeft hij zich onder andere hard gemaakt voor de natuur in de Redichemse Waard.

Rard Metz (3) en Menno Visser (10) zijn de ondernemers op de D66-lijst. Rard is programmamanager Smart Industry & Teqnow bij Koninklijke Metaalunie, de ondernemersorganisatie voor het MKB in de metaal.

Nieuwkomers
Nummer 4 en 6 zijn nieuwkomers Corien Besamusca en Daphne Bijvoet. Corien is al jaren werkzaam binnen het sociaal domein en wil deze kennis nu gaan inzetten voor de inwoners van Culemborg. Ook wonen en duurzaamheid zijn thema’s waar zij hard voor wil maken. Zij gelooft dat er alleen beweging en draagvlak ontstaat door met elkaar samen te werken. Daphne vult de fractie aan met haar kennis over openbaar bestuur, onderwijs en cultuur.

Rinske van Noortwijk (plek 8) is door privé-omstandigheden recent gestopt als raadslid, maar staat wel op plek 8 op de lijst. Zij blijft meedenken op thema’s zoals wonen, duurzaamheid, biodiversiteit en samenwerken met de samenleving. Rinske zal voorlopig niet de Raad in gaan. Huib Clarisse heeft zich na twee periodes in de raad niet meer verkiesbaar gesteld. Hij blijft D66 op de achtergrond voeden, en hij verdiept zich in de geschiedenis van de stad met ‘Voet van Oudheusden’.

Verschillende culturen
Obama zei ooit: “You can make it if you try”. Met deze inspiratie wil Marvin Putuhena (7) zich inzetten voor het aanpakken van criminaliteit door mensen perspectief te bieden en door verschillende culturen bij elkaar te brengen. Marvin zet zich in Culemborg regelmatig in voor de verbinding tussen de gemeente en de gemeenschap. Marvin is bestuurslid van de landelijke D66 thema werkgroep diversiteit. Tara Bhawanibhiek (9) heeft Surinaamse wortels, en een Culemborgs hart. Zij wil zich inzetten voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meedoet aan de maatschappij. Extra aandacht krijgt de jeugd. Die wil zij een stem geven in de politiek.

Wethouder Collin Stolwijk maakt deze periode in Culemborg af en zal daarna op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Als lijstduwer laat hij zijn steun aan het team zien. Ook statenlid Rita Braam duwt de lijst. De fractie werkt veel met haar samen op grensoverschrijdende onderwerpen zoals de fietsbrug Culemborg-Houten.

De volledige lijst ziet er als volgt uit: 1. Dagmar Kusters, 2. Josefien Rooks, 3. Rard Metz, 4. Corien Besamusca, 5. Jos van Went, 6. Daphne Bijvoet-de Wit, 7. Marvin Putuhena, 8. Rinske van Noortwijk, 9. Tara Bhawanibhiek, 10. Menno Visser, 11. Harry van Alphen, 12. William Ploeg, 13. Harry van der Wardt, 14. Ronald Schouten, 15. Sjaak de Jongh, 16. Rita Braam, 17. Collin Stolwijk. 


Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 28 mrt, 11:03
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00