<p>Guno Piqu&eacute; en zijn griezelige gezelschap in de Mancave Barbershop.</p>

Guno Piqué en zijn griezelige gezelschap in de Mancave Barbershop.

(Foto: Arjan van der Beek)

Culemborg drie dagen in teken van Halloween

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Zoek je komend weekeinde een activiteit tijdens Halloween? Met Trick or Treat in Nieuwstad, de voorstelling Niet Vandaag Satan van Elfie Tromp in de Gelderlandfabriek en jam en lampionnen maken van pompoenen in het Elisabeth Weeshuis Museum, heeft Culemborg aanbod voor jong én oud.


Kinderen kunnen zich gereed maken voor een spannende Halloween. Voor de tweede keer (vorig jaar kon het wegens corona niet doorgaan) is Guno Piqué de grote man achter Trick or Treat. Op vrijdagavond 29 oktober vanaf 18.00 uur is zijn Mancave Barbershop aan Prijssestraat 64 uur het vertrekpunt voor een strooptocht langs winkels en bedrijven. Guno heeft collega’s aan Prijssestraat, een stukje Zandstraat en Varkensmarkt gevraagd mee te werken en kreeg veel respons. Dus: ben je tussen 6 en 12 jaar, trek je engste outfit aan, zorg voor een stevige tas en ga op zoek naar de etalages met de Halloween poster. Stap naar binnen, roep ‘Trick or Treat’ en de rest gaat vanzelf…En kom je op de Varkensmarkt, dan zie je de horrorcaravan. Daar gebeuren allemaal vreemde dingen. Wie durft gaat er natuurlijk een kijkje nemen.

Horrorgenre

De zaterdagavond is voor de volwassenen. De Gelderlandfabriek presenteert om 20.30 uur ‘Niet Vandaag Satan (maar wel vanavond)’ van Elfie Tromp. Een voorstelling over angst en hoe ermee om te gaan; actueler kan eigenlijk niet. Ook is het een ode aan onze meest duistere drijfveer. Op het podium gezet via het oorspronkelijke horrorgenre, zoals dat ontstond in de jaren 30 met de eerste Dracula-film. Geschreven en gespeeld door de sprankelende en spraakmakende performer Elfie Tromp, die tevens bekend is als auteur (jongste boek Pieta is net uit) en columnist (bij NPO Radio 1). Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl.

Jam en lampionnen 

De pompoen is onlosmakelijk verbonden aan Halloween. Maar je kunt hem ook eten. Bij het Elisabeth Weeshuis Museum hebben ze een prachtige tuin, met daarin ook pompoenen. Tegen een bescheiden bijdrage van 2,50 euro kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op zaterdag én zondag tussen 12.00 en 17.00 uur de keukenmeid komen helpen met jam maken en lampionnen snijden van pompoenen. Ouders mogen desgewenst een handje helpen. Deze activiteit is onderdeel van ‘Genoeg voor een heel weeshuis!’, een jaar vol leuke, leerzame en lekkere activiteiten. Blijf op de hoogte via www.weeshuismuseum.nl.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten