<p>&bull; Het zegevierende Rainbow Truck Team, v.l.n.r. Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij,Teus Zuurmond,Dick Zuurmond, Klaas Kwakkel, Simon Koetsier en Anthony Dekker.</p>

• Het zegevierende Rainbow Truck Team, v.l.n.r. Gerrit Zuurmond, Tjeerd van Ballegooij,Teus Zuurmond,Dick Zuurmond, Klaas Kwakkel, Simon Koetsier en Anthony Dekker.

(Foto: aangeleverd)

Eindzege Rainbow Truck Team in Rallye du Maroc

  •   keer gelezen

BETUWE • Met de tweede plaats en een beperkte achterstand in de laatste etappe, heeft het Rainbow Truck Team de overwinning in de Rallye du Maroc in het vrachtwagenklassement veiliggesteld. Hoewel kopman Gerrit Zuurmond opgetogen is door de overwinning, is de belangrijkste conclusie van een week rijden in Marokko dat de wagen betrouwbaar is.


‘Niet verwacht’
“De overwinning hadden we zeker niet verwacht”, vertelde Gerrit Zuurmond na de laatste proef. “We kwamen hier om te oefenen en zeker omdat Tjeerd erbij was, we wilden de auto weer eens goed aan de tand voelen. Dat is allemaal goed uitgepakt, we hebben eigenlijk geen problemen gehad. Nu mogen we de beker met de grote oren ophalen. Die zal wel niet van puur goud zijn, maar het is een mooie beloning voor deze week.”

Zuurmond eindigde op de slotdag op ongeveer een half uur van landgenoot Gert Huzink. Daarmee heeft Rainbow aangetoond dat de werkzaamheden uit het afgelopen jaar effect hebben gehad.

Auto betrouwbaar
“We denken dat we redelijk in dit tempo mee kunnen rijden en dat de auto betrouwbaar is gebleken”, vervolgde Zuurmond. “We hebben weinig problemen gehad en dan kun je ook mooi op je plek blijven rijden, dus dat is mooi. We hebben een keer een paar aandrijfassen moeten vervangen, maar verder hebben we nog geen lekke band gehad.”

Voor navigator Tjeerd van Ballegooy was het pas zijn tweede rally als navigator en zijn eerste met het digitale roadbook, dat sinds kort gebruikt wordt in de FIA-wedstrijden. “Het was de bedoeling dat Tjeerd het roadbook leerde kennen, te navigeren in de duinen en dat hebben we deze week volop kunnen doen.”

Met vertrouwen
Het team kan dus met vertrouwen richting de Dakar Rally, die begin januari in Saudi-Arabië plaatsvindt. Het resultaat in de Rallye du Maroc verandert niets aan de doelstelling: “We willen gewoon finishen en op welke plek we dat doen, maakt niet uit.”

Voordat het team aan de voorbereiding op die belangrijkste afspraak van het jaar kan beginnen, moet het konvooi terug naar Nederland. “Dick en ik stappen vanavond in de auto voor een rit van dik 3.000 kilometer terug naar huis”, sloot Zuurmond af.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten