Foto: Aangeleverd

Kinderen gratis naar de film tijdens de herfstvakantie

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Stichting Elk Welzijn, Netwerkorganisatie de Tafelronde 124 Schoutambt Culemborg en Theater de Fransche School slaan de handen ineen voor een onvergetelijk uitje naar de film met een bijbehorend drankje en zakje chips voor de kinderen. Zo willen we kinderen waarvan de ouders het normaal moeilijk kunnen bekostigen een leuke activiteit geven in de herfstvakantie.


Goede doelen

Tafelronde 124 is een groep heren onder de 40 die samen als doel hebben om een positieve impact te maken op de wereld en van elkaar te leren. Dit gebeurt door op regelmatige basis samen te komen, (lokale) projecten te steunen en diverse evenementen te organiseren. “Dit jaar is er gekozen voor een goed doel dichtbij huis, omdat er in de directe omgeving voldoende huishoudens zijn die het goed kunnen gebruiken. Daarnaast hebben wij een prachtig theater in Culemborg die wat ons betreft ook in het zonnetje gezet mag worden”, aldus Joost Wymenga, voorzitter van de tafelronde.

Lokale Zichtbaarheid

De samenwerking met Stichting Elk Welzijn heeft gezorgd voor bekendheid bij de gezinnen thuis die dit steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. De stichting kent deze gezinnen in Culemborg persoonlijk. Elk Welzijn zet zich op meerdere vlakken in voor het welzijn van deze doelgroep en een leefbare samenleving voor álle Culemborgers en dat iedereen mee kan doen naar vermogen. Waar nodig legt de stichting de verbindingen tussen hulpvragers en hulpbieders. 

Een leuke agenda

Het initiatief kreeg direct een warm welkom bij directrice Wieke Vrijhoef van de Fransche School. “Het is geweldig, om dit te mogen betekenen voor deze kinderen in ons theater”, aldus Wieke. Er is gekozen voor een passende variatie van films die passen voor kinderen van alle leeftijden. Van de mysterieuze avonturen van Berendbotje, de bekendste kat van Nederland in Poeslief 2, Bing’s dierenverhalen, tot aan de avonturen van AINBO: de heldin van de amazone.
.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten