Foto: Aangeleverd

Werkzaak trakteert medewerkers IthoDaalderop op lunch

  •   keer gelezen

REGIO • Werkzaak Rivierenland bestaat 5 jaar en dat is iets om trots op te zijn. En wie jarig is trakteert. Nee dit keer geen taart. We geven een cadeau aan de maatschappij. We zetten dit jaar 5 keer een mix van onze medewerkers in om een andere organisatie te helpen. Dit keer hebben we de medewerkers van IthoDaalderop in Tiel getrakteerd op een heerlijke, gezonde lunch. Meedoen, verbinden en ontwikkelen zijn de waarden van Werkzaak want samen maken we het verschil!


Gezonde lunch Smaakzaak 

Dit keer hebben we de medewerkers van IthoDaalderop in Tiel getrakteerd op een heerlijke, gezonde lunch. De lunchtasjes zijn klaargemaakt door de medewerkers van Smaakzaak, het bedrijfsrestaurant en tevens leerplek bij Werkzaak. Een groepje bestaande uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en kantoor personeel van Werkzaak deelde de lunchtasjes uit.

Veel succesverhalen bij IthoDaalderop als inclusieve werkgever

IthoDaalderop werkt al jaren succesvol samen met Werkzaak. Ruim 35 mensen werken hier via Werkzaak en daarmee zijn zij een heel mooi voorbeeld van een inclusieve werkgever. Jolanda is één van die medewerkers. Ze kwam tijdelijk als productiemedewerker via Flex en Zeker te werken bij de groepsdetachering van Werkzaak Rivierenland bij IthoDaalderop. Door een paar keer in te vallen bij het onderhoud van koffieautomaten viel Jolanda positief op. Al snel werd zij volledig ingezet als facilitairmedewerker en later ook als gastvrouw (hostess). Na het verlopen van haar Flex en Zeker contract heeft IthoDaalderop haar een vast contract aangeboden. Ze heeft het ontzettend naar haar zin en kan zich geen betere werkgever voorstellen. Naast Jolanda zijn er veel meer mooie verhalen van medewerkers van Werkzaak, die vanuit de WSW en Flex en Zeker een kans kregen bij IthoDaalderop en vervolgens een vaste aanstelling.

Samenwerken en talent ontwikkelen 

Richard van Gelder, manager productie bij IthoDaalderop, was er uiteraard bij toen de lunchtasjes uitgedeeld werden. “Bedankt voor dit heerlijke cadeau aan al onze medewerkers. Iedereen hoort mee te doen in de samenleving en IthoDaalderop biedt graag werk aan de Werkzaak toppers, die zich elke dag met hart en ziel inzetten. Door deze samenwerking krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een kans om hun talenten te ontwikkelen en om van hun ambities werkelijkheid te maken. Niet alleen wij, maar ook deze mensen zijn trots op het werk dat zij uitvoeren bij IthoDaalderop! We zijn dik tevreden over de jarenlange samenwerking die wat ons betreft nog lang mag duren. In de nabije toekomst zijn er plannen om meer productiewerk bij Werkzaak onder te brengen, in Tiel of in Geldermalsen. Misschien kan Smaakzaak ook iets voor ons gaan betekenen in de toekomst als we onze nieuwe kantine klaar hebben.”

Werkzaak 

Iedereen doet mee in de samenleving. Daar gelooft Werkzaak in. Vanaf de allereerste start geloven wij dat iedereen een talent heeft om te ontwikkelen. Werkzaak begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Wij versterken werkzoekenden, medewerkers en werkgevers bij het ontdekken, benutten en vergroten van talenten. Als het nodig is bieden we inkomensondersteuning of werk in een aangepaste omgeving. Wij zijn trots op wat we de afgelopen 5 jaar bereikt hebben. Samen maken we het verschil in Rivierenland: werkgevers, maatschappelijke organisaties, opleiders, gemeenten, medewerkers van Werkzaak en vooral mensen. 

Smaakzaak

Smaakzaak is het restaurant van Werkzaak. In de Leerwerkroute Horeca leren mensen, in een half jaar tot maximaal twee jaar, alle ins en outs van de horecabranche kennen. Veel wordt geleerd in de praktijk van het bedrijfsrestaurant Smaakzaak onder leiding van de leermeesters Jos van Grunsven en Jaap Slob. Zij leiden mensen naar een fijne werkplek op de reguliere arbeidsmarkt in de horeca of catering. Veel deelnemers van de Leerwerkroute vinden een baan en zijn daarmee het levende bewijs van onze ambitie: Talent werkt voor Rivierenland.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten