Foto: CLAUDIAOTTEN

Charles Aznavour centraal in Gelderlandfabriek

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De chansons van Charles Aznavour zijn tijdloos en verdienen het om keer op keer ten gehore te worden gebracht. Om die reden staat de Gelderlandfabriek op 17 oktober in het teken van het programma Aznavour Mon Amour.


Zangeres Britta Maria (Chansons van Schoonheid en Troost), pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en de Braziliaanse Simone Sou op drums en percussie brengen in de serie Jam Jazz & Pizza samen met de zaal een ode aan het leven en de muziek van de grote kleine artiest.

1300 nummers

Charles Aznavour (1924-2018), de man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem, wordt geëerd met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands. Tussen de liedjes wordt verteld over zijn leven: zijn Armeense afkomst, zijn strijd om zanger te worden (Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten), zijn schrijftalent (hij componeerde ook liedjes voor Edith Piaf), zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes. Van La Bohème, Hier Encore, Etre, Tous les Visages de l’Amour, Comme Ils Disent naar Les Comédiens. Maar ook met onbekendere chansons, Aznavour schreef immers meer dan 1300 nummers.

Bijzondere mix

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel al sinds 2016 een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie. Dit optreden is in samenwerking met Jazzhelden Live.

Kaarten en informatie via www.degelderlandfabriek.nl

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten