Foto: Aangeleverd

Rosita Setz onderscheiden

  •   keer gelezen

CULEMBORG • De jury die zich jaarlijks buigt over de vraag wie het Groene Lintje verdient, koos dit jaar gedreven doorzetter Rosita Setz, voorzitter van de KCB (Kring Culemborgse Bedrijven) als ‘winnaar’.


Fractievoorzitter Tim de Kroon maakte dit bekend. Met veel enthousiasme zette hij alle genomineerden in het zonnetje, want eigenlijk verdienen ze natuurlijk allemaal een lintje. 

Over Rosita Setz zei hij: “Ga er maar aan staan: al die verschillende bedrijven meekrijgen voor een energieneutraal Pavijen. Dat betekent veel overleggen met al die bedrijven en ook nog allerlei instanties. En dat doe je allemaal in je vrije tijd. Voor het lopen van deze lange, taaie weg vol hobbels willen we je het lintje graag opspelden als aanmoediging en als dank voor je inzet om Culemborg duurzamer te maken. Je bent een power-woman!”

Onder het genot van live muziek van het duo Water en Wijn, verse koffie/thee en wat lekkers van bakker Kruim vond de uitreiking van het Groene Lintje plaats bij stadsboerderij Caetshage. De andere genomineerden waren: Gaston Hasenack (kinderhuis de Fuut), het Solar Experience Center (Eddy en Jordy van Kouwen), Ada Wille (theetuin en biodiversiteitsnetwerk) en Tessa Volkers (Lekkers aan de Lek).Het Groene Lintje is een initiatief van GroenLinks en wordt uitgereikt in het kader van de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober). Het is bedoeld voor personen, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een duurzaam, groen en/of sociaal Culemborg.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten