Foto: Martin Smaling

Fruit voor het oprapen

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op veel plaatsen in Culemborg waar nu woningen staan, lagen vroeger uitgestrekte fruitboomgaarden. Gelukkig is een aantal van deze boomgaarden bewaard gebleven en geïntegreerd in de verschillende woonwijken. 


De bomen dragen steeds vrucht en al jaren is er op de website van de gemeente Culemborg een pagina te vinden met de titel “Pluk de Stad”, met daarop een plattegrond die de plaatsen van deze boomgaarden aangeeft en waar het fruit gratis mag worden geplukt en geraapt. Om hier meer bekendheid aan te geven, onthulde wethouder Joost Reus, samen met leerlingen van de Brede School Culemborg en de kinderburgemeester, afgelopen zaterdag het eerste naambordje van ‘Pluk de Stad’. De onthulling vond plaats bij de boomgaard langs de Nachtegaallaan. Op de bordjes staat een QR code die kan worden gescand voor meer informatie.

Het ontwerpen van het logo op de bordjes was onderdeel van een lesprogramma binnen de Talentacademie van Brede School Culemborg. De Kinderraad heeft het beste logo gekozen. De Vrijstaddrukker heeft het uiteindelijke bordje ontworpen en De Stadswerkplaats heeft de bordjes gemaakt.

Martin Smaling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten