Eén van de oudste auto's was deze MG M type Midget.
Eén van de oudste auto's was deze MG M type Midget. Foto: Rob Zantinge

29ste Oldtimerdag HACC in Coronastijl

Algemeen 615 keer gelezen

CULEMBORG • Eindelijk was er zaterdag weer een oldtimerdag vanuit Culemborg, de 29ste inmiddels. Niet met een start in het centrum, maar vanaf de Costerweg. Daar verzamelden na 10.00 uur auto’s én een enkele motorfiets van de meest uiteenlopende merken, variërend van Ford tot Chevrolet en van Citroën tot Hotchkiss. Zijn er normaal gesproken zo’n 300 bestuurders die inschrijven, nu waren dat er 180.

Voor alle deelnemers was er koffie en, voor onderweg, een lunchpakket. De start van de Corona-editie van de oldtimerdag was tussen 12.00 en 13.00 uur. De voertuigen en hun berijders vertrokken in groepjes voor een rit van ruim 90 kilometer door de Betuwe. De streek mág dan bekend zijn vanwege de prachtige bloesems in het voorjaar, ook nu was de tocht de moeite waard. De route voerde de deelnemers over allerlei, soms kronkelige weggetjes en met een mooi herfstzonnetje op de motorkap werd het een prachtige rit. De organiserende Historische Automobiel Club Cuylenburgh (HACC) had een duidelijke route uitgezet. Aan de soepel verlopen dag ging wel een héle organisatie vooraf. “We hebben ingezet op een zo laat mogelijke datum, zodat de kans op het doorgaan van de oldtimerdag zo groot mogelijk was”, zegt HACC-voorzitter John van der Meer. “We hebben een goede inschatting gemaakt, overleg gehad met de gemeente en zijn tot deze datum gekomen. Het overleg met burgemeester en ambtenaren was trouwens goed. En er werd positief meegedacht over onder meer het oplossen van problemen. Ook met de vergunningen liep het soepel en vanmorgen werd hier op de Costerweg de bezemwagen er nog even doorheen gejast.”
Opstellen in en vertrekken vanuit de binnenstad was dit keer geen optie. En dus was er ook geen defilé of startpodium. “Dat werd te krap”, aldus Van der Meer. “De keus was downsizen of een andere opzet. Het deel op de Costerweg valt door zijn opzet onder doorstroom-evenementen. Een startpodium op de markt zou voor een toestroom van publiek zorgen, waardoor dit deel géén doorstroomevenement is. De markt zou dan een evenemententerrein zijn met de bijbehorende regels, zoals die in heel Nederland gelden. Dit was geen reële optie. Het voordeel híer is dat alle auto’s mooi opgesteld bij elkaar kunnen staan, waardoor ze mooi tot hun recht komen.”

Rob Zantinge

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 18 uur geleden
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39