Foto: Aangeleverd

In de schijnwerpers van Hub Rivierenland: Henk Visscher

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Autobedrijf Visscher is onlangs overgenomen door Mulders Autobedrijf, maar de ondernemer die sinds 1978 aan het roer van het familiebedrijf Visscher staat, blijft een ambassadeur. Zeker als het gaat om service en gastvrijheid. Want Henk Visscher is de koning van hospitality. 


Dat weten niet alleen de klanten die al die jaren trouw hun auto’s bij hem kopen of laten repareren. Dat weten ook de VIP gasten van Hub Rivierenland die vorig schooljaar een kijkje hebben kunnen nemen bij het bedrijf. De leerlingen hebben kunnen proeven aan verschillende aspecten van een autobedrijf, van werken in een salesfunctie tot aan werken in de werkplaats. Bovenal hebben ze veel geleerd over gastvrijheid. Want, bij het ontdekken van toekomstkansen is het ook belangrijk om bepaalde sociale competenties te hebben.

“Wat je ook doet, doe het dan met volle inzet en met kennis van zaken!”, dat is advies nummer één van Henk Visscher. “Passie hebben voor je acties is heel belangrijk. Daarnaast mag je de lat best hoog leggen voor jezelf, hoor. Probeer alles in een keer goed te doen. Een eerste indruk, die maak je maar een keer.” Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Visscher. Dat brengt hij ook over op zijn medewerkers. 

“Goed voor je mensen zorgen, vind ik heel belangrijk. Met een open houding naar elkaar kijken is een must. Je hebt veel zelf in de hand over wat je in een samenwerking stopt,“ vertelt hij verder. Deze gastvrije ondernemer hecht ook veel waarde aan etiquette. “Ik vind dat beleefdheidsregels een vak zouden moeten zijn op school. Dan leer je de basis over omgangsvormen. En over orde en netheid. Nu zie ik dat te veel wegglijden en ten koste gaan van de kwaliteit van het contact. De VIP-gasten van de Hub heb ik ook uitgelegd wat het betekent om elkaar respectvol te begroeten en hoe je een perfecte hand geeft bij je introductie. Tenminste als dat weer mag.” Wat het onderwijs ook als taak heeft volgens Visscher: “Competenties zijn belangrijk. De taak van het onderwijs is om talenten te helpen ontwikkelen. Ik kon vroeger niet mooi schrijven, maar ik heb leren duidelijk schrijven. Ik werd gestimuleerd, dat is waardevol.”

Wie Henk Visscher nog graag wil ontmoeten en zijn passie voor auto’s - in het bijzonder voor oldtimers - wil beleven kan een kijkje nemen in de showroom waar de merken Peugeot en Citroen plaats hebben gemaakt voor nostalgie. De collectie oldtimers bestaat uit 60 modellen, de auto’s zijn niet alleen te koop maar ook te huur voor speciale gelegenheden. Henk heeft bij elke auto een mooi verhaal, want wat hij ook doet, doet hij met volle inzet en met kennis van zaken.” | Meer informatie over de initiatieven van Hub Rivierenland als schakel tussen jongeren en bedrijf is te vinden op www.hubrivierenland.nl .

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten