Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Wat zijn de beste plaatsen om te bezoeken in Italië?

Algemeen 255 keer gelezen

Italië is al jarenlang een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlandse toeristen. 

Zo wordt een all inclusive vakantie naar Italië regelmatig geboekt. Logisch, want in dit Europese land schijnt het zonnetje vaak. Natuurlijk is Italië ook nog eens beeldschoon en staat het bekend om lekker eten en drinken. Daarnaast is de wissel koers berekenen niet meer nodig, ook in Italië kun je al zo’n twintig jaar betalen met de euro en dat is wel zo gemakkelijk! In dit artikel kun je lezen wat een paar van de beste plaatsen zijn om te bezoeken in Italië. 

Milaan
Milaan, gelegen in de noordwestelijke regio Lombardije van Italië, in de buurt van de Alpen en het schilderachtige Merengebied, is een snelle stad die uitblinkt in zaken, winkelen en voetbal. Bijna verwoest door zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, is deze stad sindsdien gereconstrueerd en schittert nu als een van de rijkste steden van Europa. Algemeen beschouwd als een mega modecentrum vol met designerwinkels, trekt Milaan ook velen aan vanwege de overgebleven wereldberoemde schatten zoals het schilderij van Leonardo da Vinci, Het Laatste Avondmaal, het operagebouw La Scala, het Castello Sforzesco en een van ‘s werelds grootste gotische kathedraal.

Florence
Florence, de hoofdstad van Toscane, wordt vaak omschreven als een kolossaal openluchtmuseum vanwege de enorme hoeveelheid kunst en architecturale schatten. Internationaal gezien als de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance, wordt Florence ook gecrediteerd met het propageren van vele kunstenaars, uitvinders, schrijvers, wetenschappers en ontdekkingsreizigers, evenals het uitvinden van opera en de florin-valuta, die Europa uit de middeleeuwen heeft getild. Hiermee kun je tegenwoordig helaas niet meer betalen met een debit card zonder BKR. Bovendien staat Florence bekend als de thuisbasis van de rijke en machtige Medici-dynastie die verschillende koningen en pausen voortbracht, die de hele wereld op een aantal manieren cultureel, economisch en politiek beïnvloedde.

Sicilië
Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, ligt tegenover de zuidpunt van Italië, in de smalle Straat van Messina. Vanwege de ligging heeft het lange tijd als een kruispunt gefungeerd en is het dus zeer verschillend van de rest van het land in termen van geschiedenis, cultuur en keuken. Dit wordt het best geïllustreerd door Palermo, de hoofdstad en grootste stad van Sicilië, die meer dan 2.700 jaar geleden werd gesticht. Sindsdien wordt het door iedereen geregeerd, van de Feniciërs en Romeinen tot de Arabieren en Noormannen, waarbij elke beschaving artistieke en architecturale schatten en culinaire invloeden achterliet.

Venetië
Venetië, een van de meest populaire reisbestemmingen van Italië, is een unieke stad die is gebouwd op een lagune omringd door de Adriatische Zee. Venetië, gelegen in het noordoosten van het land, is een archipel van 118 eilanden die allemaal verbonden zijn door honderden prachtige bruggen en schilderachtige grachten. Van de grachten is het Canal Grande het meest bekend en verdeelt de stad in twee delen. Hierover kun je varen op een gondola. Pittoreske waterwegen en historische architectuur maken Venetië tot een van de meest romantische steden ter wereld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Stadsspeld voor Rudy Span: vrijwilliger bij Hospice Nocturne Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Ronald Schouten Nieuws 16 uur geleden
• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie.
Talent én plezier bij Spring Tournament bij Focus'07 Sport 20 uur geleden
• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws gisteren
Afbeelding
De Fransche school organiseert vier avonden buitenbios Nieuws 24 apr, 07:00
Afbeelding
Aanrijding op het Stationsplein in Culemborg 112 23 apr, 14:10