Foto: Aangeleverd

ANWB Streetwise op bezoek

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Maandag 6 september verzorgde de ANWB gastlessen over het verkeer op de Koningin Beatrixschool in Culemborg. Ook de school voelt zich namelijk verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van de kinderen. 


ANWB Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs kwamen een ochtend naar de school en gaven verkeerstrainingen op maat. 

Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals een elektro- en rijlesauto, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Zo leerden de kinderen in de onderbouw verkeersgeluiden herkennen en veilig oversteken bij stoplicht of zebrapad. 

De leerlingen uit groep 5 en 6 mochten meerijden en zelf remmen in een lesauto om zo te leren hoe lang de remweg van een auto is. De oudste leerlingen kregen les over veilig fietsen in het verkeer. In deze les hadden ze het onder andere over voorsorteren en reactievermogen. Daarna mochten ze het fietsparcours afleggen om het geleerde in praktijk te brengen. Het was een leuke en heel leerzame dag. De kinderen hebben enorm hun best gedaan en hebben allen een diploma gehaald.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten