Afbeelding
Foto: Karin van de Kar

De Seniorenbeurs in de Barbarakerk

Algemeen 1.242 keer gelezen

CULEMBORG • Op zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 15.00 uur is de Seniorenbeurs, bij trouwe bezoekers van eerdere jaren bekend als ‘de Seniorendag’. Dit jaar niet in het Oude Stadhuis maar in de Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4. 

Het aanbod is uitgebreid en gevarieerd. De opzet is speels en informatief met veel ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. De beurs is bestemd voor 60-plussers, de toegang is gratis. De dag wordt georganiseerd door het Senioren Collectief Culemborg en de KBO-PCOB met ondersteuning van ElkWelzijn.

Markt

Er is een markt waar meer dan 30 organisaties zich presenteren. Allemaal organisaties die voor ouderen interessant kunnen zijn. Informatie wordt gegeven via stands en presentaties over bijvoorbeeld (thuis)zorg, ontspanning en ontmoeting, educatie, hobby’s en tijdbestedingsmogelijkheden, cultuur, gezondheid, sport en beweging. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een stand van een 60+ relatiebureau. Alleengaande 60 plussers zoeken steeds vaker een (nieuwe) vaste relatie of nauwe vriendschap. Regelmatig maken ze daarbij gebruik van de diensten van zo’n relatiebemiddelingsbureau.

Levenstestament

Trium Notarissen (voorheen Ton en Van den Broecke Notarissen) verzorgt om 11:00 uur en om 13:00 uur een informatiebijeenkomst over het levenstestament. Veel senioren denken over dit onderwerp na maar weten vaak niet goed van de hoed en de rand. Vaak ook wordt er wel over gedacht, echter zonder dat het er van komt om stappen te zetten. Deze informatiebijeenkomst is bedoeld om geïnteresseerde ouderen daadwerkelijk op weg te helpen. Vooraf aanmelden is voor deze bijeenkomsten noodzakelijk. Dat kan bij Hennie Smidt, email: henniesmidt@gmail.com; telefoon: 0345-51 50 13.

Valpreventie

De GGD is de hele dag aanwezig. Een fysiotherapeut zal op gezette tijden een workshop Valpreventie geven. Bijna één derde van de 65-plussers en zelfs één op de twee 80-plussers maakt minstens één keer per jaar een ernstige val. De GGD wil dit hoge aantal ongelukken terugbrengen. Daarvoor dient deze workshop. Het gaat daarbij o.m. over oefeningen in het trainen van spieren en evenwicht, het wegnemen van risicofactoren uit de leefomgeving en    het gebruiken van hulpmiddelen waarmee vallen kan worden voorkomen.

Nostalgische bruidsmodeshow

Een bijzonder onderdeel van de dag belooft de bruidsmodeshow te worden die om 14:00 uur plaatsvindt. Tijdens deze show worden bruidsjurken van vroeger geshowd door super enthousiaste jongeren van nu. Een mooie verbinding van verleden met heden. 

Seniorenplein

De hele dag door is het Seniorenplein geopend, een soort café zonder pretenties, lichtvoetig en losjes. Bedoeld om uit te rusten, om mensen te ontmoeten en voor onverwachtse genoeglijke gesprekjes. Er zijn hapjes beschikbaar, afkomstig uit de Wijkkeuken van de Salaamander. En naast frisdrank zijn er licht alcoholische drankjes te krijgen, misschien zelfs voor de liefhebbers een advocaatje met slagroom. Kortom, de Seniorenbeurs op 9 oktober in de Grote of Barbarakerk is een bijzonder evenement dat iedere 60-plusser uit Culemborg het nodige te bieden heeft. En nog gratis toegankelijk ook. Tijdens de Beurs zullen de op 9 oktober geldende coronamaatregelen in acht worden genomen. Actuele informatie is te vinden op de website van ElkWelzijn: www.elkwelzijn.nl/seniorenbeurs

Tekst: Frans Huber


Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hospice Nocturne voorzitter Frits Ton neemt na tien jaar afscheid Nieuws 19 uur geleden
• Archieffoto Minke Wijkmans.
Minke Wijkmans overleden: "Duurzaamheid zat haar in het bloed" Nieuws 22 uur geleden
• De deelnemende onderneemsters.
Naar hartenlust shoppen tijdens Ladies Night Culemborg Nieuws 23 uur geleden
• Arjan Pothuizen is de oprichter van Stichting Onderzoeksbureau Old Cold Cases Culemborg.
Arjan Pothuizen heeft een passie voor onopgeloste moorden Nieuws 17 apr, 07:00
• Overhandiging Groene Krokodil op de atletiekbaan van Statina, met v.l.n.r. Marco van Zandwijk, Bert van Oostrum en wethouder Mischa Peters.
CDA-enquête: 'Eén op de drie sportclubs loopt tegen de grenzen van hun kunnen aan.' Sport 16 apr, 22:59
Afbeelding
Botsing tussen twee auto's op de Erasmusweg/Rolweg in Culemborg 112 16 apr, 21:15
Afbeelding
Culemborgse Volksdansgroep Oriënt danst voor vijftigste keer voor Japanse toeristen Nieuws 16 apr, 20:18
Afbeelding
Ovenbrand in pand aan de Culemborgse Lange Havendijk 112 16 apr, 20:06