<p>Het bestuur van Kunstroute Culemborg, met v.l.n.r. Angelique Verkaik, Roos Rispens, Henk van der Gronde (voorzitter), Ans van den Hoogen, Carol van den Hoogen en Karin de Coo.</p>

Het bestuur van Kunstroute Culemborg, met v.l.n.r. Angelique Verkaik, Roos Rispens, Henk van der Gronde (voorzitter), Ans van den Hoogen, Carol van den Hoogen en Karin de Coo.

(Foto: Kees de Winter)

Kunstroute Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op 2 en 3 oktober aanstaande vindt de zesde editie van Kunstroute Culemborg plaats. Meer dan vijftig Culemborgse kunstenaars stellen op bijna 40 verschillende locaties, voornamelijk in de binnenstad, hun werken tentoon. 


Na een bescheiden start van dit evenement in 2016 is Kunstroute Culemborg inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse happening. De organisatie is blij dat zich, naast een groot aantal vaste deelnemers, ook een behoorlijk aantal nieuwe kunstenaars heeft gemeld, zodat er een steeds gevarieerder aanbod ontstaat. 

Glaskunst, keramiek, schilderijen, sculpturen, pentekeningen, glas-in-lood-, foto’s, litho’s, sieraden, wandobjecten; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te bewonderen en te kopen. 

In de Gelderlandfabriek is wederom de pop-up expositie ‘Het gezicht van het gezicht’. Een aantal enthousiaste scholieren heeft door middel van grafische technieken vormgegeven aan de vraag ‘wie ben ik?’. Ook het project ‘Adopt an Artist’ wordt dit jaar herhaald. Leerlingen van twee havo-4 tekenklassen hebben verschillende deelnemende kunstenaars bezocht, waarna zij een werk gemaakt hebben dat geïnspireerd is op het werk van die kunstenaar. 

Alle kunstenaars zijn op 2 en 3 oktober tussen 12:00 en 17:00 uur persoonlijk aanwezig op de locatie waar zij exposeren. Alle informatie over specifieke kunstenaars en hun locatie is te vinden op www.kunstrouteculemborg.nl.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten