Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Initiatief voor Hospice Nocturne

Algemeen 569 keer gelezen

CULEMBORG • De CV Parijsch, belast met de ontwikkeling van de nieuwe wijk Parijsch in Culemborg, projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp en de Stichting VPTZ Culemborg hebben op woensdag 15 september de intentie ondertekend om de bouw van circa 20 betaalbare woningen en een Hospice te realiseren. 

Dit Hospice zal door de Stichting VPTZ Culemborg onder de vertrouwde naam “Hospice Nocturne”, worden gerealiseerd en geëxploiteerd met behulp van tenminste vijftig vrijwilligers. 

De gemeente Culemborg geeft aan blij te zijn met deze ontwikkeling. Het hospice met een regionale functie in de wijk Parijsch voegt maatschappelijke waarde toe aan onze samenleving. De nieuwbouw zal worden gerealiseerd in de Wijk Parijsch tussen de Prijsseweg en de Reelaan, ten westen van de Christelijke Gereformeerde kerk. 

Timpaan is voornemens 20 woningen van het eigen betaalbare concept de Smartwoning en het hospice-gebouw te realiseren, met bijbehorende parkeerplaatsen. Vier van de Smartwoningen worden gebouwd als levensloopbestendige woningen. 

Alle betrokken partijen hebben de intentie uitgesproken om de komende maanden de mogelijkheden te onderzoeken over de technische, kwalitatieve, maatschappelijke, juridische en financieel-economische haalbaarheid. Frits Ton, voorzitter van de stichting VPTZ Culemborg licht toe: 

“De toenemende vraag naar zorg en stijgende vergrijzing in de regio- een toename van 1/3 de komende 10 jaar - is de aanleiding de stap te maken naar een grotere ruimte van drie gastenkamers naar vier met daarbij de mogelijkheid tot uitbreiding naar vijf kamers en aanmerkelijk meer ruimten voor staf en vrijwilligers. Dit betekent dat we sneller meer gasten kunnen opnemen, met behoud van onze kleinschaligheid. Een groot deel van de benodigde investering hebben we inmiddels rond. We zijn nog in gesprek met meerdere partijen voor de laatste benodigde financiën. Het hospice heeft een belangrijke regionale functie en we zijn erg blij te zien dat meerdere regionale ondernemers en stichtingen bereid zijn om financieel bij te dragen aan de realisatie voor een toekomstbestendige huisvesting.” 

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “Deze intentieovereenkomst onderstreept waar de partijen gezamenlijk zo hard aan werken. Het project past bij waar Timpaan als maatschappelijk betrokken ontwikkelaar voor staat. Naast de realisatie van de betaalbare woningen - die hard nodig zijn in de regio - is het hospice een waardevolle toevoeging in de wijk. Dat wij hier nu aan de slag gaan met de eerste levensloopbestendige variant van de Smartwoning maakt het project voor ons extra bijzonder.”

Mede-initiatiefnemer en aanjager en verbinder Laurens Smits van Vaspro Bouwmanagement uit Culemborg vult aan: ”Deze samenwerking tussen de verschillende partijen is een voorbeeld van partnerschap met maatschappelijke betrokkenheid. Iedereen denkt meer vanuit de mogelijkheden i.p.v. beperkingen en eigenbelang. Ik ben hier erg trots op.”

Belangstellenden die willen weten wat te doen om bij te dragen aan de realisatie van het nieuwe hospice Nocturne: www.samenvoornocturne.nl niet of mail bestuur@vptzculemborg.nl




Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dansvoorstelling VIER x VIER.
Twee dansvoorstellingen in Theater de Fransche School Nieuws 28 mrt, 11:03
Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 28 mrt, 07:00
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00