Foto: Aangeleverd

Performance Sarah Kerbosch & Guusje de Bruin over vrouwelijkheid

  •   keer gelezen

CULEMBORG • ‘Dit is geen ondergoed collectie’ heet de performance van Sarah Kerbosch & Guusje de Bruin die 23 september is te zien in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De twee ontwerpers en kunstenaars onderzoeken met open blik vrouwelijkheid en de verschillende invullingen die dit begrip kan hebben.


Het publiek kan door het decor lopen, alles van dichtbij bekijken, zelf dingen ontdekken en verrast worden door bewegingen en vormen die gecreëerd worden. Temidden van een decor voert het duo sets van bewegingen uit. Dat decor is opgebouwd uit objecten, animaties, sound design en andere delen van het project ‘Dit Is Geen Ondergoed Collectie’. De performance speelt zich af in en rondom elementen gemaakt van verschillende materialen, met als grootste object de ‘kinesfeer’, een tentachtige sculptuur die van vorm verandert door interactie met bewegende lichamen. Onderdeel van het programma is een lezing door masterstudente genderstudies Heike de Wit. Vanuit haar expertise bevraagt zij wat vrouwelijkheid is en kan zijn, en geeft zo een extra dimensie aan wat er is te zien.

Multidisciplinair

Het kunstenaarsduo Sarah Kerbosch (geboren en getogen in Culemborg als dochter van acteur Michiel Kerbosch en Trudi Bartel, jazzprogrammeur bij de Gelderlandfabriek) en Guusje de Bruin is ontstaan op de opleiding modeontwerp van ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Over hun samenwerking zeggen ze: “We vullen elkaar aan en dagen elkaar uit, waardoor werk ontstaat dat we individueel niet zouden maken. Dit bestaat uit multidisciplinaire projecten waarbinnen we intui¨tief werken en disciplines laten samensmelten, zoals mode- en kostuumontwerp, scenografie, illustratie en fotografie.” Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro. www.degelderlandfabriek.nl


Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten