Foto: 123rf.com

Fietsroute in de Betuwe

  •   keer gelezen

regio • Het online fietsrouteplatform Fietsnetwerk.nl lanceert vier nieuwe fietsroutes in het kader van September Fietsmaand. Elke route sluit aan op een onderwerp van de nazomer. Op elk van deze fietsroutes wordt een gouden ticket verstopt. 


De eerste fietsroute wordt dinsdag 14 september onthuld en is een fietsroute in de Betuwe. De fietsroute is voor iedereen toegankelijk. 

In september kun je nog volop genieten van de nazomer. Het is dan ook niet gek dat deze maand wordt bestempeld als dé fietsmaand. Fietsnetwerk.nl is één van de grootste fietsroute-aanbieders van Nederland en faciliteert met hun platform vele fietsers in compleet verzorgde, thematische routes. Speciaal voor deze maand lanceert het bedrijf vier nieuwe nazomerroutes met een extraatje voor de fietsers: op elke route zit een ‘Golden Ticket’ verstopt. 

Nazomeren in de Betuwe

De fietsroutes gaan door vier verschillende gebieden in Nederland. De eerste route die wordt bekend gemaakt is de ‘Fruitige fietsroute door de Betuwe’. De appel- en perenoogst in de Betuwe vormt het decor. De route leidt je van Zoelen naar Maurik, vervolgens via Rijswijk, Buren, Erichem en een een stukje door Kapel-Avezaath terug naar Zoelen. 

Grote prijzen

Onderweg ligt per route een golden ticket verstopt. De prijzen mogen al bekend worden gemaakt: een wijnproeverij, een cadeaubon bij een restaurant, een wildexcursie met natuurspecialist André Donker (bekend van Tijd voor MAX), en een volledige fiets & vaarvakantie in Noord-Holland. Gedurende de actie worden via de communicatiekanalen van Fietsnetwerk.nl, zoals de nieuwsbrief en sociale media, hints verspreid van de verstopplekken. 

De andere fietsroutes

De drie andere fietsroutes gaan door weer heel andere gebieden van Nederland. Bijvoorbeeld Noord-Holland, waar in september ook de gewassen worden geoogst. Deze provincie staat bekend om de vele verkoopstalletjes, wat de leidraad is van deze route. Eind september worden de Wijnfeestdagen gehouden in wijndorp Groesbeek. Speciaal hiervoor wordt er een wijnroute gepubliceerd. De nazomer is tevens het moment dat de bronsttijd van edelherten begint. Een wildroute door de bossen van het Veluwse dorp Epe sluit daarom het kwartet af.

Lanceringsdatum

De fietsroutes zullen verdeeld over de tweede helft van september worden verspreid. De eerste route, die door de Betuwe loopt, wordt dinsdag 14 september bekend gemaakt. Daarna volgen de andere routes op: vrijdag 17 september, dinsdag 21 september en vrijdag 24 september. De tickets kunnen tot donderdag 30 september gevonden worden. 

Voor iedereen beschikbaar

De fietsroutes zijn vanaf de lanceringsdata gratis beschikbaar op https://www.fietsnetwerk.nl/nazomeren en kunnen met routebegeleiding gefietst worden met de gratis Fietsnetwerk app. Wil je op de hoogte gehouden worden? Volg de social mediakanalen of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fietsnetwerk.nl.
        
        
        

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten