Foto: Aangeleverd

Zorgtalenten via NurseOne

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op 9 september 2021 opende wethouder Wethouder Collin Stolwijk de eerste officiële NurseOne klas gevuld met gemotiveerde Verzorgende IG leerlingen. 


In de klas zitten zowel zij-instromers als doorstromers in de zorg. Zij volgen in verkort traject van 15 maanden een erkend maatwerkprogramma van NurseOne, in samenwerking met NCOI.

Deze wethouder opende op 1 mei de nieuwe MBO praktijkschool voor zorgopleidingen in Culemborg. NurseOne is een volledig nieuw concept waarbij erkende MBO zorgopleidingen worden gecombineerd met verzorgde leertrajecten.

Afgelopen dinsdag trapte de Verzorgende IG klas af met een Kick-Off en informele kennismaking met elkaar, voordat zij de boeken indoken. De leerlingen starten deze week met een zogenoemde schakelmodule van 6 dagen, om de basiskennis van de zorg te leren óf te herhalen. Hierdoor zijn zij direct een waardevolle toevoeging bij hun nieuwe leer-/werkplek, welke door NurseOne is verzorgd. De leerlingen starten deze week direct in de praktijk, om het geleerde toe te kunnen passen. Zij gaan aan de slag in de thuiszorg of bij een verzorgingstehuis in hun eigen regio.

Begin oktober zal NurseOne starten met een tweede opleiding, waarin gemotiveerde leerlingen aan de opleiding Apothekersassistente zullen beginnen. Begin november start de derde klas met 8 gemotiveerde doktersassistente leerlingen. Binnen 18 maanden hopen deze zorgtalenten ook hun diploma afgerond te hebben. NurseOne plant een tweede startmoment in het voorjaar van 2022 voor deze 3 opleidingen.

Voor zorginstellingen in de regio biedt NurseOne nieuwe zorgtalenten en gratis adverteren met een leer-/werkplek op het digitale platform. NurseOne verzorgt de werving en selectie, volgt alle wetgeving en neemt de gehele administratie voor zowel de zorginstelling als leerling uit handen. Zo heeft u altijd zorgeloos nieuwe zorgtalenten via NurseOne.
Collin Stolwijk: “Met deze uitbreiding in erkende MBO zorgopleidingen in Culemborg, krijgen we meer regionaal zorgtalent, en daar zijn wij trots op. Namens de gemeente: bedankt, jullie zijn nu al onze zorghelden!”
www.nurse-one.nl of neem contact op via 0345- 525 055 of welkom@nurse-one.nl


Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten