Foto: Stockfoto 123RF

Ook CoöperatieAuto’s buiten Ecowijk Lanxmeer

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Er is steeds meer belangstelling in Culemborg om voordelig in een nieuwe elektrische auto te rijden, geen fijnstof uit te stoten, de eigen auto eruit te doen en zo meer ruimte te maken voor groen en spelende kinderen.


Er is nu ook een gezin uit de Vijverstraat lid geworden! Marianne, Mischa en hun kinderen Yuna en Yinte kan je nu zien langsrijden in een CoöperatieAuto.

Marianne vertelt: “We gebruiken de auto’s voor bezoek aan vrienden, familie en uitstapjes. Maar ook zakelijk; voor bijvoorbeeld overleg, interviews en fotoshoots. We zijn lid geworden van CoöperatieAuto, omdat we het een heel sympathiek concept vinden. We delen met meerdere mensen de auto’s en we hoeven zo geen auto te bezitten, die het merendeel van de tijd stilstaat. Er staan nu planten en bloemen op de plek in onze tuin waar eerder onze auto stond en we nemen vaker de fiets. Het voelt bovendien fijn elektrisch te rijden, beter voor het milieu en de auto’s rijden heerlijk!”

Marianne en Mischa hebben samen ‘De Vervoering’ een werkplaats voor tekst en beeld dat zich in de Gelderlandfabriek bevindt. Ze geven vorm aan gewone en buitengewone verhalen.

Als ‘abonnee’ van CoöperatieAuto kan je gedurende twee jaar gebruik maken van een heel elektrisch wagenpark (momenteel acht auto’s). Je betaalt alleen voor de schone kilometers en niet voor de tijd.

CoöperatieAuto heeft als doel: schonere lucht, minder productie, meer ruimte en het delen van kosten.

De coöperatie zoekt nog groepjes mensen in het centrum, in de wijken Molenzicht, Hoge Prijs en Oost-Culemborg die de volgende twee CoöperatieAuto’s in hun buurt willen delen, eventueel als tweede auto.

Heb je interesse en wil jij in jouw buurt het initiatief nemen? Stuur dan een mail naar cooperatieauto@gmail.com

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten