Foto:

Grootse expositie in kleinste galerie van Culemborg

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Binnen het kader van Open Monumenten Dag, (thema: mijn monument, jouw monument), is er vorige week een nieuwe expositie ingericht in De Acht Zaligheden. 


Dit in het park van het stadskantoor gelegen paviljoentje werd in 1899 gebouwd als toiletgebouwtje van het klein seminarie. Het seminarie brandde af, het paviljoentje bleef bestaan. Jaarlijks worden er drie nieuwe exposities ingericht met bij voorkeur een Culemborgse signatuur of achtergrond. 

Nu is er werk te zien van de Culemborgse tekenaar Roger Klaassen (1969).Van een kleine 25 monumentale plekken maakte Roger zeer fraaie en herkenbare tekeningen die de komende maanden worden geëxposeerd. Ook in het weekend van 2 en 3 oktober zal zijn werk daar tijdens de Kunstroute, niet alleen te bezichtigen zijn, maar zal Roger op zondag 3 oktober ook aanwezig zijn om indien gewenst met bezoekers over zijn werk van gedachten te wisselen.

De samenstellers zijn er in geslaagd dat het weer zeer de moeite waard is om een extra lusje aan de prachtige stadswandeling, met zoveel  monumentale plekken in Culemborg, toe te voegen! 

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten