Logo culemborgsecourant.nl


<p>Winnend team Titanic vaart ereronde met YoutTuber Ties Granzier</p>

Winnend team Titanic vaart ereronde met YoutTuber Ties Granzier

(Foto: Jeffrey Wiese)

KWC Agora wint eerste Battle of the Boats

Op een zonnige vrijdagochtend 18 juni vond de allereerste Battle of the Boats plaats op de Meent in Beusichem. De sportieve strijd op het water ging om welk team de snelste, creatiefste en meest duurzame boot wist te bouwen.

Regio - Zes leerlingenteams van Lek en Linge, KWC Agora en ROC Rivor waren gekoppeld aan vijf bouwbedrijven uit de regio: Van Dillen Bouwgroep, De Vree en Sliepen, Rasing Bouw, Coöperatie van Makers en Bouwmensen Rivierengebied. Samen hebben zij de afgelopen maanden ieder een eigen boot ontworpen en gebouwd. Veel regels waren er niet: de boot moest veilig zijn, niet groter dan 4 x 2,5 m en alleen met spierkracht en wind worden aangedreven.

Bij het bouwen van een boot komt veel kijken. Meten, tekenen, berekenen van drijfvermogen, werken met gereedschap en ook samenwerken. Op deze manier wordt techniek voor scholieren heel aansprekend. En dat is precies de bedoeling van Battle of the Boats: jongeren interesseren voor de technische sector.

Met veel enthousiasme en zelfvertrouwen werden de boten ‘s ochtends te water gelaten. Niet alle boten hadden vooraf kunnen proefvaren, dus de eerste meters waren nog spannend. Eenmaal de slag te pakken gingen de boten als een speer en werd het bij het ronden van de boei zo nu en dan een echte strijd. Tessa Veldhuis, presentatrice en zelf oud leerling van Lek en Linge, presenteerde deze ochtend en voer zelf ook nog een rondje mee.

Team Titanic, een combinatie van KWC Agora en Bouwmensen, won. De hoofdprijs was een meet & greet met YouTuber Ties Granzier, zelf botenbouwer. Ties was er de hele ochtend bij: “Ontzettend leuk dat ik erbij was. Ik had niet verwacht dat het niveau zo hoog zou zijn.”

De Boats Builders, ook KWC Agora, werden tweede: Norine Maniran van de Coöperatie van Makers werkte samen met dit team: “Wat hebben we een geweldige tijd beleefd! Zowel in de voorbereiding, als tijdens het bouwen en vandaag, de race. Na vandaag weet ik het zeker: Techniek heeft de toekomst!!”

Battle of the Boats is een project van Hub Rivierenland. Een stichting die regionale bedrijven in de kijker zet bij scholieren en studenten om handvatten te geven bij het maken van toekomstkeuzes. Deze eerste editie werd mogelijk gemaakt door Regio Deal, Rabobank West-Betuwe en RIF Rivierenland. Meer beelden en video’s zijn te zien via de socials van @hub_rivierenland en op www.hubrivierenland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden