Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Vervoersprobleem opgelost bij zorgboerderij

Door de komst van corona en de daarbij behorende maatregelen konden de deelnemers bij de Zorgboerderij de Witte Schuur niet meer gemakkelijk op hun “werk” komen. Er was een vervoersprobleem ontstaan en deze werd op allerlei compacte en kostbare manieren opgelost.


Culemborg - Een aantal jaren geleden is er al eens contact geweest tussen Van Dijk Trucks uit Culemborg en de Witte schuur over eventuele vervoersmogelijkheden. Terugdenkend hieraan, heeft Sanne van Herwijnen, zorgcoördinator de Witte Schuur, contact gezocht met Van Dijk Trucks.

Zo vroegen de vertegenwoordigers van Van Dijk Trucks aan Sanne: “Wat hebben jullie nu precies nodig in deze tijden van corona?” En al snel werd voor beide partijen duidelijk dat er een extra bus bij moet komen.

En zo geschiedde… op vrijdag 4 juni jl. werd de familie Van Herwijnen uitgenodigd om langs te komen op de vestiging van Van Dijk Trucks. En daar werd als een enorme verrassing een 9 persoons bus gepresenteerd met hierbij het bericht dat deze bus op korte termijn aan de Witte Schuur ter beschikking wordt gesteld voor een symbolisch bedrag.

“Wij vinden het als bedrijf belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn in de regio en daarom kwamen wij met het idee om deze bus aan de Witte Schuur, samen met een aantal van onze klanten, te sponsoren.” aldus Han de Bruijn, vestigingsmanager Van Dijk Trucks Culemborg. “Iedereen doet het anders, wij doen het samen.”

Afgelopen week werd de nieuwe bus afgeleverd bij de Witte Schuur. En wat een feest was dat, voor zowel de begeleiders als de deelnemers! En bovenal kunnen alle deelnemers nu weer veilig en in stijl vervoerd worden.

“De familie Van Herwijnen, begeleiders en de deelnemers van de Witte Schuur zijn Van Dijk Trucks zeer erkentelijk voor dit ontzettend gulle gebaar! Hiermee is een groot probleem opgelost.” zegt Sanne van Herwijnen.

Bij de Witte Schuur rijden er doordeweeks diverse vrijwilligers en begeleiders heen en weer naar diverse woonplaatsen om deelnemers, zowel op te halen als thuis te brengen van en naar hun dagbesteding op de Witte Schuur. Er zijn op dit moment 60 deelnemers op de Zorgboerderij verdeeld over vier verschillende groepen.

De Witte Schuur is een zelfstandig draaiende Zorgboerderij, waaraan geen landelijke subsidies worden verstrekt en op eigen kracht en de persoonlijke bijdrage van de deelnemers wordt georganiseerd. Een steuntje in de rug van de ondernemers in de regio is hierbij heel erg welkom en daar zijn de deelnemers en begeleiders, maar ook de familie Van Herwijnen, van de Witte Schuur enorm dankbaar voor.

Van Dijk Trucks is nog op zoek naar sponsoren zodat we samen zoveel mogelijk kosten kunnen dekken. Wil jij een (kleine) bijdrage leveren? Neem dan contact op met Van Dijk Trucks.

De slogans ‘Thuis bij Van Dijk’ en ‘Typisch Van Dijk’ kenmerken het familiebedrijf Van Dijk Groep. Met deze actie bewijst Van Dijk Trucks dat dit niet alleen maar woorden zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden