Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Nieuwe aanpak van zwerfafval ook in Culemborg

In samenwerking met de gemeente Culemborg organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval in Culemborg. De informatieavond vindt online plaats op maandag 5 juli via Zoom. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Culemborg - In Culemborg zijn er steeds meer mensen actief bezig met het opschonen van de omgeving, alleen of in groepjes. Onder het motto van ‘samen bereik je meer’ willen SLG en de gemeente Culemborg Zwerfafvalbrigades oprichten. Deze groepen van enthousiaste vrijwilligers trekken er samen of alleen op uit om zwerfafval te verzamelen. Dat geeft leuke contacten in de buurt én een schone omgeving.

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. Wethouder Joost Reus; ‘wij willen een schone stad. De leefbaarheid in onze stad wordt daardoor vergroot. Het liefst zien we dat er geen zwerfafval is. Daar streven we ook naar. Voordat we op dat punt zijn is het fijn dat veel mensen helpen bij het opruimen van zwerfafval.’ Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken. Er zijn inmiddels al meer dan 60 Zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland.

Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd. De brigades spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken, hoe groot de groepjes zijn en op welke locaties de deelnemers actief zijn. Voordat de brigade van start gaat krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van SLG. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval.

Benieuwd? Kom dan naar de startbijeenkomst

Het doel is om twee groepen op te richten in de regio: Zwerfafvalbrigade Culemborg Oost en Zwerfafvalbrigade Culemborg West. Op 5 juli leggen we het concept nader uit en beantwoorden we al uw vragen. U bent van harte uitgenodigd!

Meer informatie en het aanmeldformulier vind u op onze website: www.landschapsbeheergelderland.nl/zwerfafvalbrigade-culemborg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden