Logo culemborgsecourant.nl

Kasteeltuin Culemborg verrast

Culemborg - Mooi aansluitend op het thema van Monumentendag 2021, opent Kasteeltuin Culemborg weer haar poorten. ‘Mijn monument is jouw monument’ is een motto wat altijd al voor de gastvrije Kasteeltuin vrijwilligers gold. Voor verrassende verhalen, speciale vondsten, oude muren en een sfeervolle tuin, kan jong en oud hier elke zaterdag tot oktober van 13.00 tot 17.00 terecht. De ingang is te vinden aan de Lange Meent 11.
Waar is nu het Kasteel van Culemborg?. Met die vraag komen elk jaar weer zo’n 750 bezoekers letterlijk over de brug. Tijdens eigen opgravingen ontdekten stadsbewoners, amateurarcheologen, de ingewikkelde fundamenten van het dertiende eeuwse kasteel. Daarbij werden ongeveer 3000 vondsten gedaan, waarvan steeds een deel te zien is in een charmant mini-museum. Van middeleeuws speelgoed tot de handgranaten van de Franse soldaten, die in 1672 zorgden voor de teloorgang van het imposante bouwwerk.
In de tuin met fruitbomen en oude beuken, zijn een zestiende eeuwse muur en opgemetselde waterputten te vinden. Kinderen kunnen er een mega kasteelpuzzel maken en zelf scherven opgraven, waarvan ze er twee mogen houden. Net zoals de volwassenen kunnen ze met al hun vragen over Culemborg, het kasteel en haar bewoners zoals gravin Elisabeth terecht. Wie zelf vrijwilliger wil worden met interesse voor geschiedenis en/of het aantrekkelijk maken van de tuin, is van harte welkom om te komen kijken. Informatie: www.kasteeltuinculemborg.nl (tekst: Simon Dijk)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden