Logo culemborgsecourant.nl


Overhandiging Vrijstadpas
Overhandiging Vrijstadpas (Foto: Hans Jobse)

Pas als lokaal bindmiddel

Op een mooie zondag in juni 2021 heeft op het hoofdveld van de Culemborgse voetbalvereniging Vriendenschaar de aftrap van het initiatief voor lokale verbinding plaatsgevonden door de overdracht van de eerste VrijstadCulemborgPas.

Culemborg - Voorzitter (interim) Marcel Meijer van Vriendenschaar kreeg de (symbolische) pas, in het bijzijn van Ondernemersfonds Culemborg voorzitter Kirsten Achterberg-Bout, overhandigd door initiatiefnemer Raijmond Rison, ondernemer van mannenmode winkel Culemborgse Mannen in de binnenstad. Laatstgenoemde heeft door het winnen van de door het Ondernemersfonds Culemborg geïnitieerde wedstrijd “Het beste idee voor Culemborg” een mooi startkapitaal ter beschikking gekregen om een lang gekoesterd idee nu echt te realiseren.

Met de focus op de lokale verbinding tussen bewoners, ondernemers, sociaal- en culturele instellingen en verenigingen is dit het perfecte moment om de pas te lanceren. Juist nu we allemaal, na een periode van beperkte vrijheid en soms gedwongen isolement hebben ervaren hoe belangrijk onze persoonlijke vrijheid en lokale verbinding is.

Dat juist (bestuurs)leden van Vriendenschaar er als de kippen bij waren om dit idee te omarmen en naast de afname van de eerste 250 passen ook een jaar lang een gratis reclamebord langs het hoofdveld ter beschikking te stellen is geen toeval. Want juist de lokale verbinding zoeken en gebruik maken van de veelzijdigheid van de inwoners van Culemborg is één van de speerpunten van het beleid van Vriendenschaar. Marcel Meijer was als (interim) voorzitter van de vereniging dan ook graag bereid om zijn bijdrage op deze zondag te leveren, terwijl de voetbalschool ondertussen in volle gang was om de allerjongsten al helemaal enthousiast te maken en de eerste basis vaardigheden aan te leren voor een eventueel toekomstige voetbal carrière.

Extra mooi is het dat voormalig voorzitter Kirsten Achterberg-Bout en inmiddels voorzitter van het Ondernemersfonds Culemborg hierbij een verbindende rol heeft gespeeld. Het geldbedrag verbonden aan de door het Ondernemersfonds uitgeschreven wedstrijd, is volledig besteed aan de opstart en realisatie van de eerste fase van de introductie van de VrijstadCulemborgpas, het lokale bindmiddel om lokaal te betalen, te sparen en om een vereniging en/of (lokaal) goed doel te steunen.

Zo wordt lokaal geld, extra goed lokaal besteed, samen zijn we Culemborg!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden