Logo culemborgsecourant.nl


Chantal Bresser (vooraan) en Eveline van den Bogaard
Chantal Bresser (vooraan) en Eveline van den Bogaard (Foto: William Hoogteyling)

Chantal neemt stokje over van schoonmoeder Eveline

Chantal Bresser is vanaf 1 juli de nieuwe exploitant van logement De Appelgaard in Culemborg. Na ruim een jaar inwerken neemt ze het stokje over van haar schoonmoeder Eveline van den Bogaard. Die doet na 34 jaar een stapje terug, maar blijft op de achtergrond nog wel actief.

Culemborg - “Het is zo leuk dat De Appelgaard in de familie blijft,” vertelt een blije Eveline van den Bogaard-Gilhuis. “Bij Chantal is het echt in goede handen. Op de website natuurhuisje.nl krijgt ze de ene na de andere mooie recensie.’’ Chantal, partner van Eveline’s tweede zoon Joris, voegt eraan toe: “Toen ik hier dertien jaar geleden voor het eerst kwam was het van: wow! De Appelgaard ligt prachtig, zo naast de dijk en tegenover de Redichemse Waard. En er hobbelen veel dieren rond, precies iets voor mij.”

Avontuur

In 1987 begon Eveline en haar echtgenoot Leo, allebei geboren buitenmensen, het avontuur aan de Beusichemsedijk. Ze kochten de woning, bouwjaar ongeveer 1920, die tot in de jaren zestig van de vorige eeuw deel uitmaakte van een zelfvoorzienend boerenbedrijf, met fruit, groente en dieren. Eveline: ,,Het was voor ons zo’n sprong in het diepe dat ik dacht: hoe krijgen we dit gedaan? Om extra inkomsten te krijgen, zijn we al na een half jaar begonnen met logies en ontbijt. Onze zoons Bram en Joris, toen drie en vier, sliepen in de tot kamer omgebouwde kelder. Zo konden we de kamers boven verhuren. Na de geboorte van onze jongste zoon Marijn, in 1992, hebben we de bed and breakfast naar de voormalige koeien stal verplaatst.’’

Contactloos

Begonnen als pension met zes bedden is De Appelgaard anno 2021 een logement met zes gastenverblijven: twee appartementen, drie studio’s en het vrijstaande ‘Huisje Weltevree’. Allemaal duurzaam gebouwd en ingericht met een knipoog naar de voormalige koeienstal en bij elkaar goed voor maximaal zeventien gasten. “Al onze gastenverblijven zijn contactloos te huren en dat heeft ons zeker door de coronaperiode geholpen,” zegt Eveline over het achterliggende jaar. “Zodra het was toegestaan, konden wij weer gasten ontvangen. En die kwamen graag.”

Prachtige omgeving

Toen corona de wereld ging beheersen, was Chantal al werkzaam bij De Appelgaard. “Eind 2019 begonnen de gesprekken over een mogelijke overname. Ik heb de laatste tien jaar in de sales gewerkt, maar wilde graag een nieuwe start maken. Omdat ik tijdens mijn studietijd altijd bijbanen had in de horeca, was het beslist geen vreemde overgang. Kijk nou zelf naar deze prachtige omgeving. Met al die dieren, een prachtige, 120 jaar oude hoogstamboomgaard en een kruidentuin, is er toch geen mooiere plek om te werken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden