Logo culemborgsecourant.nl


Menno laat kinderen het nieuwe ijsje proeven
Menno laat kinderen het nieuwe ijsje proeven (Foto: Stefan Claessens)

IJs van vlierbloesem uit de Redichemse Waard bij Sjamaan

Culemborg - Sjamaan, de winkel met magisch ijs en jam is een samenwerking aangegaan met Burgerinitiatief Redichemse Waarde. De siroop, gekookt van lokale vlierbloesems blijkt een geweldige smaakmaker voor een nieuwe ijssmaak die zondag 20 juni op Vaderdag gelanceerd wordt.

Martine Gooszen uit Culemborg vond dat het tijd was om iets positiefs te doen met alles wat de Redichemse Waard te bieden heeft. Ze ging bloesems plukken om thuis in te koken tot een heerlijke limonadesiroop. Op de terugweg at ze een ijsje en gaf ijsmaker Menno wat van de geurige vlierbloesems die hem inspireerden voor een nieuwe magische smaak: ‘Schoonheid’. Van het een kwam het ander.

Martine maakte liters vliersiroop voor het ijs in haar eigen keuken en Menno creëerde daar een lekker fris ijsje met witte bessen van: een vrijwillige co-productie tussen Martine en Sjamaan. Dus ga je lekker zwemmen in ‘de Afgraving’ zoals dit gebied in de volksmond genoemd wordt, let dan eens op al die struiken vol prachtige witte bloemschermen. En ga op weg naar huis even langs Sjamaan in de Kattenstraat. Dan ga je dit prachtige gebied nog meer waarderen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden