Logo culemborgsecourant.nl


Femke Huizinga en Izhar Elias
Femke Huizinga en Izhar Elias (Foto: eigen foto)

Die Zauberflöte in de Gelderlandfabriek

Culemborg - De huiskamerversie van Mozart’s meesterwerk Die Zauberflöte wordt weer tot leven gewekt. Op 20 juni om precies te zijn, in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Met twee nieuwe Culemborgers op het podium.

Met deze 19e-eeuwse bewerking voor viool, altviool en gitaar bevind je je in een Franse salon. Gastheer en verhalenverteller Marius Gosschalk vertelt over de magische avonturen van de Koningin van de Nacht, een flierefluitende vogelvanger en het verliefde stel, Tamino en Pamina. De salons waren heel gebruikelijk voor de vroeg 19e-eeuwse high society; men speelde er de nieuwste operahits, voor en met elkaar. Dat was een belangrijke culturele bezigheid in een tijd waarin van tv, smartphone en streaming diensten nog niet eens werd gedroomd.

Focus op muziek

In Salon Zauberflöte ligt de focus op de muziek, het verhalende en de intimiteit. Femke Huizinga (viool) en Izhar Elias (gitaar), die sinds twee jaar in Culemborg wonen, zijn met Marta Jiménez (altviool) bekende specialisten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Femke en Marta spelen in gerenommeerde gezelschappen als De Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque en Anima Eterna Brugge. Izhar Elias is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en heeft een grote (inter)nationale carrière als solist en in diverse gezelschappen. Het concert start op 20 juni om 11.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.degelderlandfabriek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden