Logo culemborgsecourant.nl


Training van de gastdocenten NME
Training van de gastdocenten NME (Foto: )

NME Culemborg biedt komend schooljaar ‘Escape Plastic Soup’ aan.

‘Plastic Soup’ is een actueel thema en een groot probleem. Natuur en Milieu Educatie van de gemeente Culemborg biedt diverse educatieve programma’s aan op het gebied van (zwerf)afval. Deze mobiele escaperoom -met als thema ‘Escape Plastic Soup’- is een mooie aanvulling op het aanbod. Het programma is ontwikkeld door IVN Groene Wiel Wageningen.

De mobiele escaperoom leert leerlingen spelenderwijs over het ontstaan van het probleem, de gevolgen voor het milieu en de mogelijke oplossingen. Vanaf komend schooljaar kunnen de groepen 8 van de basisscholen en klassen 1, 2 (en 3) van het voortgezet onderwijs zich opgeven voor deze unieke ervaring.

Op woensdag 9 juni kregen de NME gastdocenten Lonneke, Anneke en Sandra hun eerste training. In ongeveer 1,5 uur wisten ze, door het oplossen van verschillende gevarieerde puzzels en opdrachten, de Escape te voltooien. Het was een leerzame en leuke manier om de activiteit uiteindelijk zelf te kunnen begeleiden. Basisschool de Kaardebol stelde voor deze training een lokaal ter beschikking.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@nmeculemborg.nl

NME Culemborg werkt aan een groen en duurzaam Culemborg. NME Culemborg verbindt binnen de gemeente beleidsdoelstellingen en burgers en maatschappelijke initiatieven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden