Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

JobHulp Culemborg zoekt vrijwilligers!

Zoek je leuk vrijwilligerswerk waarbij je, in slechts een paar uurtjes per week, echt iets kunt betekenen voor een ander? Vind je het leuk om mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus te ontmoeten? En heb je affiniteit met het verder helpen van mensen die op zoek zijn naar (ander / nieuw) werk? Meld je dan aan via jobhulp@gmail.com en word vrijwilliger bij Stichting JobHulp Culemborg!

Culemborg - Onze stichting is al 6 jaar actief in het begeleiden van werkzoekenden, en bewezen succesvol met een mooi slagingspercentage: 64% van de deelnemers heeft werk gevonden, mede dankzij het volgen van de JobGroep en/of de individuele begeleiding door een JobMaatje. Hoe leuk is het om als vrijwilliger hieraan een bijdrage te leveren? Eén van onze vrijwillige

JobMaatjes verwoordt het als volgt: “Ik vind het bijzonder om met mensen een poosje op te trekken. Een inkijkje in hun leven, hun achtergrond en hun wensen te krijgen en op basis van hun doelen samen te kijken hoe e.e.a. gerealiseerd kan worden. Ik kan in deze rol mijn HR kennis, mijn werkervaring en levenservaring gebruiken. Ik merk dat ik er zelf ook veel van leer.”

Als JobMaatje bij JobHulp Culemborg krijg je eerst een interactieve, tweedaagse training, waarin je kennismaakt met de rol van JobMaatje. Je krijgt tools en technieken mee om toe te passen in gesprekken met werkzoekenden, bijvoorbeeld motiverende gesprekstechnieken. Na deze training (en het aanvragen van een VOG) ben je klaar om ‘gekoppeld’ te worden aan een werkzoekende en ondersteun je hem of haar in het zoeken naar werk. Denk hierbij aan het aanscherpen van een CV en motivatiebrief, ondersteuning bij netwerken, maar ook help je onderzoeken waar iemands’ kwaliteiten en interesses liggen, en welke functies daarbij horen. Iedere vijf à zes weken is er een maatjesavond voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van kennis, training en intervisie.

Spreekt dit je aan? Meld je dan nu aan voor een kennismakingsgesprek. En zet alvast de trainingsdata in je agenda: de training staat gepland op vrijdag 18 juni en zaterdag 3 juli aanstaande. Ook het bestuur van onze stichting bestaat uit gedreven vrijwilligers die het leuk vinden om JobHulp Culemborg verder te helpen. Hiervoor zoeken we nog een fondsenwerver met kennis van actuele, persoonlijke en digitale vormen van fondsenwerving en sponsorstrategieën en die bekend is met de fondsenwereld, de non-profitsector en het bedrijfsleven. Een gedreven persoonlijkheid die houdt van netwerken, zijn/haar weg weet in de verschillende aanvraagprocedures van fondsverstrekkers en die graag een uitdaging aangaat om een bijdrage te leveren aan het voorbestaan van JobHulp Culemborg. Lijkt het je leuk om als JobMaatje iemand verder te helpen in zijn of haar zoektocht naar werk? Of wil je als fondsenwerver een bijdrage leveren aan de continuïteit van onze stichting? Mail naar jobhulp@gmail.com. Kijk ook op www.jobhulp.org voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden