Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Schenking reiskist aan Jan van Riebeeck

Culemborg - Eind 2019 heeft het museum Jan van Riebeeckhuis van mevrouw Van Wulfften Palthe, wonende te Schoten (bij Antwerpen) een antieke Indische reiskist ten geschenke gekregen. Om de kist naar de eerste verdieping in het Jan van Riebeeck Museum te krijgen moet het oude hijsluik in de vloer opgezocht en geopend worden.

Het heeft even geduurd, want wie kun je daarvoor nu toch vragen om de kist naar het museum in Culemborg te transporteren! De kist is uiteindelijk, op ons verzoek, door de firma Van Sterkenburg in combinatie met een andere bedrijfsklus vanuit België naar Nederland getransporteerd.
Vervolgens heeft de kist lang in de opslag bij de firma Van Sterkenburg gestaan o.a. als gevolg van de coronapandemie.

Vandaag, maandag 10 mei, is de kist door de firma Van Sterkenburg afgeleverd bij het museum Jan van Riebeeckhuis. Met een verhuislift in de winkel is de kist door het grote hijsluik naar de eerste verdieping van het museum gebracht. Een hele operatie! De mannen van Rasing Bouw hebben het gat in de verdieping vloer weer gedicht en alles teruggebracht in de oude situatie. Het bestuur van het museum is heel blij met deze twee betrokken Culemborgse bedrijven die de hele operatie mogelijk hebben gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden