Logo culemborgsecourant.nl


Links: Collin Stolwijk Wethouder Culemborg, daarna Viviënne van Herel (initatiefnemer) en rechts Lizzy Schouten NurseOne.
Links: Collin Stolwijk Wethouder Culemborg, daarna Viviënne van Herel (initatiefnemer) en rechts Lizzy Schouten NurseOne. (Foto: Ties Reindertsen)

Nieuwe Praktijkschool geopend

Wethouder Collin Stolwijk verrichtte de eervol taak om een nieuwe MBO praktijkschool voor zorgopleidingen in Culemborg te openen. Met één druk op de knop zette Collin de website van NurseOne live. NurseOne is een volledig nieuw concept waarbij erkende MBO zorgopleidingen worden gecombineerd met verzorgde stagetrajecten.

Culemborg - Initiatiefnemer van NurseOne is Viviënne van Herel (51). Ze ervaarde de laatste jaren zelf dat vraag en aanbod in de zorg niet goed bij elkaar komt. In de komende jaren neemt de vraag naar zorgtalenten alleen maar toe. Haar IT ervaring in de uitzendbranche bracht haar bij het ontwerp van een digitaal platform. De afgelopen maanden bouwde zij dit software platform, waarmee vraag en aanbod efficiënt bij elkaar komen. Met dit platform wordt studeren en verzorgde stages in verschillende zorgsectoren mogelijk gemaakt.

Nieuwe zorgtalenten of zorgmedewerkers met ambitie kunnen nu al starten met (snuffel)stages en vanaf september een opleiding volgen tot Verzorgende-IG, apothekersassistente, doktersassistente of Verpleegkundige MBO4. Studenten krijgen bij NurseOne een contract, volgen 1 dag in de week klassikaal onderwijs en werken de rest van de week, op stageplekken gematcht door NurseOne. Het geleerde kan direct worden toegepast. Voordelen voor de student: een erkende opleiding, verzorgde stages, een stage salaris en een contract. Zorgeloos studeren is de ambitie van NurseOne.

Voor de zorginstellingen in de regio biedt NurseOne nieuwe zorgtalenten, gratis adverteren met een leer/werkplek op het digitale platform, NurseOne verzorgt de werving en selectie, volgt alle wetgeving en neemt de gehele administratieve rompslomp van een stagiaire uit handen. Zorgeloos nieuwe zorgtalenten via NurseOne.

Viviënne start dit initiatief samen met haar nichtje Lizzy Schouten (23). De dames hebben de zorg met de paplepel binnengekregen, hun beide vaders zijn zorgverleners in Culemborg. Zij staan enthousiast klaar om mensen te helpen met een studieadvies gesprek of bemiddeling bij een stagetraject.

Door de komst van NurseOne, ontstaat in Culemborg een zorg-leerweg. Collin Stolwijk: “Met deze uitbreiding in erkende MBO zorgopleidingen in Culemborg, krijgen we meer regionaal zorgtalent en kunnen we ambitieuze zorgmedewerkers behouden voor de regio.”

Meer informatie over deze nieuwe praktijkschool? Bezoek de website: www.nurse-one.nl of bel 0345 – 525 055.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden