Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Gezicht geven aan twee RAF-graven

Culemborg - ''Het eerste exemplaar van mijn herdenkingsboek Alis Nocturnis, 'Op de Vleugels van de Nacht' wordt komende dinsdagmiddag 4 mei om 15.30 uur overhandigd aan de burgemeester van Culemborg op het gemeentehuis'', aldus Christiaan van Heijst.

Boek

In de nacht van 17 op 18 juni 1940 stortte een Britse Whitley bommenwerper neer in de uiterwaarden van Culemborg, Gelderland, waarbij twee jonge mannen het leven lieten. Achter de twee keurig onderhouden grafstenen op de Algemene Begraafplaats van Culemborg gaat echter een dramatisch verhaal schuil, dat auteur Christiaan van Heijst na diepgravend onderzoek heeft uitgewerkt tot een aangrijpend verhaal. Toegankelijk geschreven, maar op een manier die de lezer direct mee trekt in de beleving van de piloot gedurende zijn laatste fatale vlucht.

Na het raadplegen van vele historische bronnen en persoonlijk contact met een aantal van de nabestaanden heeft Christiaan een waardig eerbetoon aan deze twee jonge mensen kunnen schetsen.

Het boek is gratis beschikbaar als download op zijn website en daarnaast ook te koop als hardcover A5 formaat boek, zowel in het Nederlands als het Engels.

Over de auteur

Christiaan van Heijst (37) is een Boeing 747 cargo piloot en bekend 'instagram-piloot' die de afgelopen jaren wereldwijd naam heeft gemaakt als prijswinnend fotograaf met adembenemende foto's vanuit de cockpit, vaak gecombineerd met teksten die een breed publiek weten trekken. Daarnaast heeft hij een grote interesse in geschiedenis, waarbij dit zijn eerste korte historische verhaal is dat wordt gepubliceerd. Zijn eerste boek Cargopilot uit 2016 is inmiddels in de vierde druk.

Meer info: www.jpcvanheijst.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden