Logo culemborgsecourant.nl


Een huishoudelijk medewerker aan het werk
Een huishoudelijk medewerker aan het werk (Foto: RST Zorgverleners)

RST blijft huishoudelijke ondersteuning bieden in regio Rivierenland

RST Zorgverleners blijft in Tiel, Neder-Betuwe en West Betuwe actief als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning. De overeenkomst met de drie gemeenten is onlangs met meerdere jaren verlengd.

Regio - Arianne ten Klooster, leidinggevende Thuiszorg: “Ik ben dankbaar en blij dat inwoners in de regio Rivierenland via de Wmo gebruik kunnen blijven maken van onze hulp in het huishouden. Daarmee zorgen we er onder andere voor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dat doen we niet alleen. We werken goed samen met familie, mantelzorgers en zorgprofessionals.”

Overeenkomst met Wittenbergzorg

Naast de contractverlenging met de drie Betuwse gemeenten, heeft RST Zorgverleners ook een zogenoemde ‘onderaannemingsovereenkomst’ gesloten met Wittenbergzorg. Cliënten die huishoudelijke ondersteuning ontvangen van de zorgorganisatie uit Haaften, hebben op 1 april formeel de overstap gemaakt naar RST. In de praktijk verandert er voor hen verder weinig. De hulp in het huishouden blijft worden uitgevoerd door medewerkers van Wittenbergzorg.

Hoge cliënttevredenheid

De huishoudelijke ondersteuning van RST Zorgverleners wordt door cliënten als ‘uitstekend’ beoordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van Van Loveren & Partners. Het onderzoeks- en adviesbureau heeft eind vorig jaar ruim duizend mensen bevraagd over hun ervaringen met de hulp in het huishouden van RST.

“De onderzoeksresultaten tonen aan dat cliënten zeer tevreden zijn. Zij beoordelen onze huishoudelijke ondersteuning met een 9,1 als gemiddeld rapportcijfer. We hebben dus echt wat te bieden. En dat zien wij ook als onze opdracht: kwalitatief hoogstaande, passende zorg verlenen”, aldus Ten Klooster.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden